Maestro Tadić režirao pobedu Ajaksa na Mestalji!

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maestro Tadić režirao pobedu Ajaksa na "Mestalji"!

Fudbaleri Ajaksa savladali su kao gosti Valensiju sa 3:0, u meču drugog kola grupe H Lige šampiona.

Svih 90 minuta u redovima "kopljanika", kao kapiten, odigrao je Dušan Tadić, koji je zabeležio jednu asistenciju.

Sjajni srpski reprezentativac imao je velikog udela u kompletnoj predstavi Ajaksa na "Mestalji", učinak koji statistički podaci ne mogu da prikažu.

Njegova ekipa je do vođstva došla već u 8. minutu, prelepim pogotkom Zijeha iz daljine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Bila je to bomba marokanskog fudbalera i svakako jedan od najlepših golova u dosadašnjem toku sezone.

Domaći su šansu za povratak u meč propustili u 25. minutu, kada je kapiten Dani Pareho iz jedanaesterca loptu poslao visoko preko gola.

Gosti iz Amsterdama su to znali da kazne, samo desetak minuta kasnije. Tadić je proigrao Van den Beka, koji je loptu produžio do Kvinsija Promesa, a ovom nije bilo teško da duplira vođstvo svoje ekipe.

Tadić je učestvovao i kod trećeg gola svoje ekipe u 67. minutu.

Srpski fudbaler primio je loptu na ivici šesnaesterca, okrenut leđima, poslao je fenomenalan pas Van den Beku, koji je rutinski rešio situaciju "jedan na jedan" i postavio konačan rezultat utakmice – 0:3.

U drugoj utakmici grupe H, fudbaleri Čelsija su u Lilu uspeli da zabeleže prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone - 2:1.

"Plavci" su u 22. minutu preko Temija Abrahama poveli, ali su domaći vrlo brzo vratili rezultat na početak. Strelac u 33. minutu bio je Osimhen.

Obe ekipe su kasnije pokušavale da dođu do prednosti, a gostima iz Londona je to i uspelo u 78. minutu, kada je Vilijan sjajnim udarcem od zemlje prevario golmana Menjana.

Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat utakmice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPEKTAKULARNA ASISTENCIJA DUŠANA TADIĆA: Pogledajte kako je Srbin spojio sa golom Van de Beka u ubedljivoj pobedi Ajaksa u Valensiji (VIDEO)

Izvor: Kurir, 02.Okt.2019

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Valensiju na "Mestalji" 3:0 u meču drugog kola Lige šampiona, a ponovo je zapaženu rolu imao Dušan Tadić.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.