Luda završnica Lige šampiona u jednom gradu, još jedan kandidat za domaćinstvo

Izvor: Sportske.net, 09.Jun.2020, 14:34

Luda završnica Lige šampiona u jednom gradu, još jedan kandidat za domaćinstvo

Pored Frankfurta i Lisabona, spektakl žele i Španci.

Gradonačelnik Madrida Hose Luis Martines-Almeida rekao je danas da je taj grad spreman da organizuje finale fudbalske Lige šampiona, drugu godinu uzastopno.

Gradonačelnik je za 13tv. naveo da se vode razgovori da se u glavnom gradu Španije odigra finale najvažnijeg evropskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << klupskog takmičenja, u sred pandemije korona virusa.

Na sastanku Izvršnog odbora Evropske fudbalske unije UEFA 17. juna najverovatnije će biti odlučeno o novoj lokaciji finala Lige šampiona, koje bi trebalo da se odigra u avgustu.

Finale je trebalo da se igra u maju u Istanbulu. Sezona je prekinuta zbog pandemije, pojedine lige su već nastavile takmičenja ili se pripremaju da to učine, ali još nije odlučeno kada će se nastaviti takmičenja pod okriljem UEFA, Liga šampiona i Liga Evropa.

Kako se navodi, zemlja koja će biti domaćin finala, najverovatnije će biti organizator i četvrtfinala i polufinala.

Kandidati za domaćina finala su i Frankfurt i Lisabon.

Madrid je prošle sezone bio domaćin finala Lige šampiona, kada je na stadionu Atletika Liverpul pobedio Totenhem sa 2:0.

Španija je jedna od najpogođenijih zemalja pandemijom korona virusa, ali postepeno ublažava restrikcije.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Coronavirus,   Evropska Unija

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Lisabon dobio konkurenciju – i Madrid želi finale Lige šampiona

Izvor: B92, 09.Jun.2020

Gradonačelnik Madrida Hose Luis Martines-Almeida rekao je da je taj grad spreman da organizuje finale fudbalske Lige šampiona, drugu godinu uzastopno...Gradonačelnik je za 13TV naveo da se vode razgovori da se u glavnom gradu Španije odigra finale najvažnijeg evropskog klupskog takmičenja, u sred...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.