Liga šampiona: Susret divova iz Torina i Barselone

Izvor: Press, 11.Apr.2017, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona: Susret divova iz Torina i Barselone

Juventus primio najmanje golova (dva), Barselona ih je najviše postigli (26) – večeras igraju u četvrtfinalu. Drugi par je Borusija - Monako.
foto: novosti.rs
Da li je Barselonina napadačka magija dovoljno snažna da razbije Juventusov čelični odbrambeni zid, videće se večeras (20.45), u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. "Stara dama" je primila najmanje golova u ovom ciklusu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << (dva), još nijednom nije izgubila, dok su Katalonci sa 26 pogodaka najefikasniji u elitnom evropskom društvu. U drugom duelu današnjeg programa Borusija Dortmund dočekuje Monako.
Susret italijanskog i španskog giganta je repriza dvoboja iz finala 2015, kada je prvak Primere došao do pete kontinentalne krune trijumfom u Berlinu (3:1). Torinezi, koji su sada jači za sjajnog Argentinca Gonzala Iguaina, probaće da dođu do bilo kakve prednosti pred domaćim navijačima, iako se videlo u osmini finala da Barsa može da nadoknadi i 0:4.
- Moramo da odigramo savršeno na tehničkom i taktičkom planu u oba meča, a u tom slučaju verujem da možemo da eliminišemo Barselonu - izjavio je trener Juventusa Masimilijano Alegri.
Dvostruki evropski šampion u prethodna tri meča sa Kataloncima kod kuće nije izgubio (pobeda i dva remija), što može da ohrabri Đanluiđija Bufona, Đorđa Kjelinija i društvo. Tu nepobedivost probaće da naruši ranjeni gost, koji je u nedelju neočekivano pao na terenu Malage (0:2) u španskom prvenstvu. Međutim, koliko god da je tim porazom narušeno dobro raspoloženje u ekipi, to ništa ne znači kada lopta dođe u posed Lionela Mesija, Luisa Suareza ili Nejmara. Ukoliko čarobnjake krene, ništa ne može da ih zaustavi, a u Torinu će od standardnih prvotimaca faliti samo suspendovani Serhio Buskets.
- Kao i svaki italijanski tim, Juventus ima odličan defanzivni blok, ali i na ostalim pozicijama su izuzetno jaki - ističe kapiten Katalonaca Andres Inijesta. - Smatram da će biti veoma teško, ali da ćemo mi proći u polufinale.
A u senci susreta evropskih divova sastaće se "milioneri" i "kneževi", koji su ove sezone osvojili srca svih ljubitelja fudbala lepršavim i napadačkim stilom igre. Pjer-Emerik Obamejang, Radamel Falkao, Kristijan Mbape... garancija su za još jedno uživanje u režiji Borusije, koja je u prethodnoj rundi izbacila Benfiku, i Monaka, čija je žrtva bio Mančester siti.
U sredu su na programu preostala dva spektakla, Bajern - Real i Atletiko - Lester. 
MESI "OTPISAO" TROJICU
ŠPANSKI mediji često u poslednje vreme pišu o tome kako je Lionel Mesi u Barseloni mnogo više od fudbalera, odnosno da ima uticaj na dovođenje i prodaju igrača. Ovoga puta objavljeno je da je Argentinac posle poraza od Malage (0:2) poručio upravi da više ne želi u timu veziste Andrea Gomeša i Denisa Suareza, kao ni štopera Žeremija Matjea. Koliko ima istine u svemu tome, videće se na leto. 
RASPORED
Utorak
Juventus - Barselona 20.45
Borusija D. - Monako 20.45
Sreda
Atletiko - Lester 20.45
Bajern - Real 20.45
* revanši su 18. i 19. aprila
MEĐUSOBNI DUELI
Juventus - Barselona 2 2 3 7:10
Borusija D. - Monako nisu igrali
ZANIMLjIVOSTI
* Barselona još nijednom nije remizirala u ovom ciklusu Lige šampiona.
* Od ekipa koje večeras nastupaju, samo Monako nije bio prvak Evrope.
* Juventus 21 utakmicu zaredom nije izgubio u Torinu u UEFA takmičenjima
LISTA STRELACA
11 - Mesi (Barselona)
8 - Kavani (PSŽ)
7 - Levandovski (Bajern)
7 - Obamejang (Borusija D.)
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Barselona pred velikim ispitom: Juventus bez poraza na domaćem terenu 47 utakmica

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2017

Fudbalere Barselone večeras definitivno čeka jako težak posao. U prvom susretu četvrtfinala Lige šampiona gostovaće u Torinu na stadionu Juventus, kod tima koji čak 47 uzastopnih takmičarskih utakmica na domaćem terenu nije osjetio gorčinu poraza...Stoga je jasno da će jedan od dva derbija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.