Liga šampiona: Nemoguća misija za Londonske “tobdžije”, Zenit brani prednost u Lisabonu

Izvor: BKTV News, 06.Mar.2012, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona: Nemoguća misija za Londonske “tobdžije”, Zenit brani prednost u Lisabonu

Večeras su dva meča na programu osmine finala lige šampiona, u Londonu Arsenal dočekuje Milan, koji sa sobom u glavni grad nosi kapitalnu prednost od četiri gola, dok u glavnom gradu Portugalije Lisabonu, Benfika dočekuje Zenit iza Sankt Petersburga, koji sa sobom nosi prednost od jednog gola.
Arsenal dočekuje Italijanskog šampiona u pozitivnom raspoloženju, levi bek Arsenala Kieran Gibs pozvao je svoje saigrače >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da daju svoj maksimum u revanšu i da na taj način povrate makar malo ranjenog ponosa, posle katastrofalnog poraza pre tri nedelje na San Siru.
“Mi moramo da verujemo, inače nema svrhe igrati izlaziti na teren, ako su oni nas mogli da pobede 4:0, zašto mi ne bi uradili isto? U našoj poslednjoj utakmici kod kuće postigli smo pet golova, mi moramo da odigramo perfektnu utakmicu, da napravimo dobar balans u napadu i u odbrani” rekao je Kijeran Gibs.u izjavi za sajt uefa.com.
Ako bi kojim slučajem tim Arsena Vengera uspeo da stigne i prestigne prednost Milana, to bi bio najveći preokret u istoriji uefine lige šampiona.
Golman Zenita iz Sankt Petersburga Vjačeslav Malafejev u izjavi za sajt uefa.com upozorio je svoje timske kolege da se paze od “ranjenog lava“, prethodna gostovanja Lisabonu za Malafejeva nisu mu ostala u lepom sećanju.
“2004. godine na evropskom prvenstvu, na utakmici protiv Potrugalije ušao sam kao zamena i primio dva gola, 13. oktobra iste godine izgubili smo 7:1, a ja sam bio na golu, možda je ipak bolje da ništa ne pričam i dam sve od sebe”.
Benfika je u poslednjih 19 utakmica u evropskim takmičenjima na svom stadionu “svetlosti” izgubila samo jednom.
Budimir Vasilijević
Tweet
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.