Liga šampiona: Istorijsko čudo u Barseloni, poker Dortmunda protiv Benfike! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 08.Mar.2017, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liga šampiona: Istorijsko čudo u Barseloni, poker Dortmunda protiv Benfike! (FOTO, VIDEO)

Nakon Bajerna i Reala, u četvrtfinale Lige šampiona plasirali su se i Barselona i Borusija iz Dortmunda.

U sinoćnim revanšima plasman među osam najboljih obezbedili su Bajern iz Minhena i madridski Real, a večeras su to uradili Barselona i Borusija iz Dortmunda.

ISTORIJA ISPISANA NA "KAMP NOU" STADIONU

RESULT: Barcelona 6-1 Paris (agg: 6-5) #UCL⚽ Luis Suárez 3 Kurzawa 40 og Messi 50 (P) Cavani 62 Neymar 88, 90+1 (P) Sergi Roberto >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 90+5 pic.twitter.com/xqcvpdRWu5

U Barseloni prava "ludnica" od utakmice! Barselona je savladala PSŽ sa 6:1, a odlučujući gol postigao je Serhi Roberto u 95. minutu, za prolaz Katalonaca u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja.

Luis Suarez doveo je domaće u vođstvo u 3. minutu, da bi autogol Lejvina Kurzave pet minuta pred "veliki odmor" raspalio maštu navijača Barselone o čudu i pored poraza u prvom meču od 4:0.

46 min: And the second half is underway! Barça need two more!

FCB 2-0 PSG (agg. 2-4) #FCBPSG #FCBLive #ForçaBarça! ??? pic.twitter.com/zmV0lbIbAE

— FC Barcelona (@FCBarcelona) March 8, 2017

U 50. minutu mnogi će reći sumnjiv penal za domaće, procenite sami, koji je realizovao Leo Mesi. Pogodak Edisona Kavanija u 62. bio je hladan tuš za domaće navijače, ali igrači se nisu predavali. Prvo je Nejmar u 88. minutu povećao na 4:1, a onda još jedan diskutabilan jedanaesterac za Katalonce koji je upravo Brazilac pretvorio u 5:1.

Kada se činilo da će se "sveci" ipak provući, nebo im nije bilo naklonjeno, a Roberto je u petom minutu nadoknade doneo neverovatno slavlje svima kojima je Barsa u srcu, a nevericu i suze onima kojima je drag PSŽ.

Ovo su golovi sa istorijskog meča u Barseloni:



Tako je prvi put u istoriji Lige šampiona neki tim u revanšu prestigao prednost protivnika od četiri gola (6:5).

TRI GOLA OBAMEJANGA, DORTMUND LAKO DO ČETVRTFINALA

RESULT: @BVB 4-0 Benfica (agg: 4-1) #UCL

⚽Aubameyang 4, 61, 85; Pulišić 59 pic.twitter.com/8AzyXZEheW

— Champions League (@ChampionsLeague) March 8, 2017

Dortmund je sa 4:0 ispratio goste iz Lisabona, uz tri pogotka sjajnog Pjer-Emerik Obamejanga (4, 61. i 85. minut), dok je Kristijan Pulišić jednom zatresao mrežu Trapa, u 59. minutu.

Pogledajte najzanimljivije trenutke sa "Vestfalen" stadiona:



Tako su "milioneri" bez problema preboleli minimalni poraz iz prvog meča i obezbedili mesto među najboljih osam timova Evrope.

UEFA: Pokrenuti postupci protiv Arsenala i Bajerna

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.