Lajpcig propušta Ligu šampiona

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajpcig propušta Ligu šampiona

Sve je izvesnije da Bikovi ostaju bez plasmana koji su izborili na terenu

Nemački vicešampion RB Lajpcig mogao bi da propusti narednu sezonu u Ligi šampiona, uprkos činjenici da je proteklo prvenstvo završio na drugom mestu u Bundesligi iza Bajerna iz Minhena i da se za to pošteno izborio na terenu.

Oba tima, i RB Lajpcig i Red Bul Salcburg (inače šampion Austrije) nalaze se u vlasništvu poznate kompanije za proizvodnju energetskih pića. Podsećamo, pravila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << UEFA ne dozvoljavaju da u istom takmičenju nastupaju dva tima sa istom vlasničkom strukturom, a konačna odluka biće donesena na sastanku najviših organa evropske kuće fudbala narednog meseca u Nionu.

Ipak, ukoliko UEFA odluči da samo jedan tim u vlasništvu Red Bula može da se takmiči u Ligi šampiona, ta čast će ipak pripasti Salcburgu jer je on šampion svoje zemlje pa je u prednosti u odnosu na mlađeg brata.

To bi takođe značilo i da Lajpcig ne bi mogao da se takmiči ni u Ligi Evrope uprkos visokom plasmanu, pošto postoji šansa da se u kasnijem takmičenju Salcburg posle grupne faze preseli u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.

“Svi kriterijumi, uključujući tu i vlasničku strukturu, biće utvrđeni za svaki klub, čim UEFA bude dobila kompletnu dokumentaciju od strane fudbalskih asocijacija”, poručio je kratko portparol UEFA, odbijajući da otkrije koja su moguća rešenja za ovu zavrzlamu.

U svakom slučaju, eventualni izostanak Lajpciga bio bi veliki udarac za sjajnu ekipu iz istočne Nemačke koja je imala izvanrednu debitantsku sezonu u Bundesligi. Takođe, mogla bi da uslovi raspad ovog mladog kluba (osnovan 2009. godine) jer najveće zvezde poput Vernera, Forsberga ili Keite sigurno nemaju nameru da igraju za klub koji ne može da se takmiči sa najboljima.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekspresna reakcija, Lajpcig i Salcburg mogu u LŠ!

Izvor: Sportske.net, 20.Jun.2017

Govorilo se danas dosta o tome da će Lajcpig biti izbačen iz Lige šampiona, ali se to neće desiti...Moglo je vrlo lako da se desi da Lajpcig bude izbačen iz Lige šampiona...Razlog je to što klubovi sa istim vlasnikom (u ovom slučaju kompanija Red Bul), ne mogu igrati u istom takmičenju, čak...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.