Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 23:10

Lajpcig od 0:2 do 2:2 s kreča, Zabicerova savršena dijagonala za majstoriju Klajverta, Volzburg u Ligi šampiona posle pet godina (VIDEO)

Maksimilijan Filip mučio domaćina, ali na kraju po bod za oba tima

Po bod, prijateljski. Lajpcig ostaje vicešampion Nemačke, Volzburg sigurno ide u Ligu šampiona posle pet godina čekanja. Da su hteli, nisu mogli bolji ishod da izrežiraju, jer je rezultaom 2:2 (0:2) na kraju postalo jasno da Ajntraht definitivno ne može u fudbalsku elitu, a ni Dortmund da eventualno prestigne Lajpcig u poslednjem kolu. Nije da vicešampionsko zvanje nešto posebno znači, ali verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u vreme Bajernovog monopola ima određenu težinu...

Malo je, doduše, falilo da Volfzburg slavi na Red Bul Areni prvi put posle više od četiri godine čekanja. Maksimilijan Filip je ozbiljno mučio odbranu domaćina i sa direktnim učešćem kod oba gola umalo začinio poslednje kole pri vrhu tabele, ali se Lajpcig na kraju izvukao zahvaljujući trezvenosti Marsela Zabicera.

Filip je Volfzburg je prokockao dva gola prednost stečena već u prvom poluvremenu kada su sve oči bile usmerene ka Filipu. Prvo zato što je na asistenciju imenjaka Arnolda doveo Vukove u vođstvo već u 12. minutu, da bi onda naterao Ibrahimu Konatea da zatrese sopstvenu mrežu u nedostatku boljih rešenja u prvom minutu nadoknade.

Činilo se da bi Lajpcig i na oproštaju od svog terena mogao da ostane bez i jednog boda, ali se sreća ipak okrenula na stranu domaćina u nastavku. Tada je Zabicer imao glavnu ulogu. Prvo je poslao savršenu dijagonalu za mladog Džastina Klajverta koji je u maniru svog oca nekada isfintirao protivničkog štopera, a onda zakucao loptu u mrežu, te od 51. minuta najavio znatno interesantniji duel.

Nastavili su se napadi domaćina u narednim minutima, ali se na gol čekalo ipak sve do završne faze meča. Amadu Hajdara je pao u kaznenom prostoru Volfzburga, sudija je prvo odmahnuo rukom, a onda na asistenciju iz VAR sobe ipak otišao da pogleda spornu situaciju posle čega je pokazao na belu tačku. Tada je odgovornost preuzeo Zabicer koji je posle savršeno izvedenog penala poravnao rezultat.

Nije se mnogo toga moglo videti do kraja susreta, kao da su igrači oba tima bili zadovoljni ishodom sa po bodom u rukama.

BUNDESLIGA - 33. KOLO

Subota

Augzburg - Verder 2:0 (0:0)

/Kedira 57, Kaliđuri 90pen/

Bilefeld - Hofenahajm 1:1 (1:1)

/Volgzamer 23 - Kramarić 5/

Frajburg - Bajern 2:2 (1:1)

/Gulde 29, Ginter 81 - Levandovski 26, Sane 53/

Herta - Keln 0:0

Leverkuzen - Union Berlin 1:1 (1:0)

/Virc 27 - Pohjanpalo 72/

Menhengladbah - Štutgart 1:2 (1:0)

/Štindl 45 - Endo 72, Kalajdžić 77/

Šalke - Ajntraht 4:3 (1:1)

/Huntelar 15, Idrizi 52, Flik 60, Houp 64 - Silva 29, 72, Ndika 51/

Nedelja

Majnc - Dortmund 1:3 (0:2)

/Kvajson 90+1 - Gereiro 23, Rojs 42, Brant 80/

Lajpcig - Volfzburg 2:2 (0:2)

/Klajvert 51, Zabicer 78 – Filip 12, Konate 45+1ag/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.