Izvor: MozzartSport.com, 01.Jun.2020, 22:43

Lajpcig ne prašta, tamo i golmani nameštaju golove: Verner i Olmo za korak bliže Ligi šampiona (VIDEO)

Keln zapretio ali nije izdržao

Dve utakmice u gostima po nastavku Bundesligu i dve pobede sa ukupno devet postignutih golova. Lajpcig ne prašta i maršira ka novom plasmanu u Ligu šampiona!

Nova žrtva razigranih Bikova je bio Keln koji je dao sve od sebe da zapreti favoritu, uspeo je to u jednom delu meča, ali je na kraju položio oružje - 2:4. Jarčevi su zaslužno poveli posle samo sedam minuta igre. Redžbećaj je pogodio stativu, ali se lopta odbila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na nogu Kordobi koji nije pogrešio iz stopostotne šanse.

Međutim, početak iz bajke je brzo počeo da se pretvara u košmar za domaći tim. Strelac Kordoba koji je pravio velike probleme Upamekanu i Lajpcigovoj odbrani se povredio posle samo 19 minuta igre i ubrzo morao da napusti teren. Samo minut kasnije nova gorka pilula za Keln. Anhelinjo je centrirao sa levog krila, a Patrik Šik udarcem glavom u suprotan ugao poravnao rezultat.

Lajpcig je polako uspostavljao kontrolu nad utakmicom. Lajmer se sjajno snašao između trojice domaćih fudbalera i maestralnim pasom kroz sredinu lansirao Nkunkua pred gol. Francuz nije propustio takvu priliku i Lajpcig je sa vođstvom otišao na poluvreme.

Tek što je počelo drugo poluvreme, gosti su prelomili pitanje pobednika. Asistent je bio golman Peter Gulači! Posle slobodnog udarca za Keln, Gulači je uhvatio loptu i ekspresno je ispucao na polovinu Kelna gde se posle munjevitog sprinta stvorio Tima Verner i stuštio se ka golu Jarčeva. Nemac je izašao sam pred neodlučnog golmana Horna i rutinski pogodio za nedostižnih 3:1.

Uspeo je Keln da oživi nadu lepim golom Modesta sa distance u 55. minutu, ali je na isti način uzvratio Dani Olmo samo dva minuta kasnije i rešene su sve dileme.

 Lajpcig je novom pobedom napravio korak bliže Ligi šampiona i pobegao dva boda prvim pratiocima iz Menhengladbaha i Leverkuzena.

BUNDESLIGA - 29. KOLO

Petak

Frajburg - Leverkuzen 0:1 (0:0)

/Haverc 54/

Subota

Herta - Augzburg 2:0 (1:0)

/Dilrosun 23, Pjatek 90/

Majnc - Hofenhajm 0:1 (0:1)

/Bebu 44/

Šalke - Verder 0:1 (0:1)

/Bitenkur 32/

Volfzburg – Ajntraht 1:2 (0:1)

/Mbabu 58 - Andre Silva 27, Kamada 85/

Bajern - Fortuna Diseldorf 5:0 (3:0)

/Jorgensen 15ag, Pavar 29, Levandovski 43, 50, Dejvis 52/

Nedelja

Menhengladbah – Union Berlin 4:1 (2:0)

/Nojhaus 17, Tiram 41, Tiram 59, Plea 82 – Anderson 50/

Paderborn - Dortmund 1:6 (0:0)

/Hanmajer 72 penal - Azar 54, Sančo 57, 85, 90+1, Hakimi 85, Šmelcer 89/

Ponedeljak

Keln - RB Lajpcig 2:4

/Kordoba 7, Modest 55 - Šik 20, Nkunku 38, Verner 50, Olmo 57/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.