Lacio u velikom problemu, Rimljanima preti izbacivanje iz Serije A!?

Izvor: Sportske.net, 04.Nov.2020, 12:40

Lacio u velikom problemu, Rimljanima preti izbacivanje iz Serije A!?

Fudbalski savez Italije (FIGC) pokrenuo je istragu protiv Lacija zbog mogućeg kršenja zdravstvenog protokola u vezi sa korona virusom, a jedna od kazni za prekršaj je i izbacivanje iz lige.

Kako je danas prenela Gazeta delo Sport, kazna za kršenje protokola kreće se "od novčane pa sve do izbacivanja iz lige".

Moguće kršenje pravila odnosi se na slučajeve fudbalera Ćira Imobilea, Lukasa Leive i Tomasa Strakoše, koje je Evropska fudbalska unija UEFA sprečila >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da putuju u Rusiju za večerašnju utakmicu protiv Zenita, a nisu igrali ni prošle nedelje protiv Briža u Ligi šampiona.

Njih trojica su ponovo testirani uoči prošlog vikenda, rezultati na korona virus su bili negativni, pa su igrali u prvenstvu protiv Torina. Lacio je pobedio sa 4:3, a Imobile je postigao pobedonosni pogodak.

FIGC je saslušao predsednika Lacija Klauidja Lotita i klupskog lekara Iva Pulčinija, pre nego što je tražio rezultate testova obavljenih pre utakmica sa Brižom i Torinom.

Kako je navela Gazeta, Savezu su predati i rezultati sa jučerašnjeg testiranja igrača.

List je naveo da se kazna "iz člana osam primenjuje u zavisnosti od njene težine i kreće se od novčanih, pomeranja ekipe na poslednje mesto na tabeli pa čak i do izbacivanja iz lige".

Ozbiljnost kršenja pravila procenjuje se prema riziku po zdravlje igrača, članova ekipe, sudija i svih profesionalaca izloženih infekciji korona virusa, kao i "utvrđene namere da se promeni tok ili rezultat utakmice", navela je Gazeta.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Evropska Unija

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.