LŠ: Siti u Minhenu, Real čeka Ajaks

Izvor: B92, 26.Sep.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Siti u Minhenu, Real čeka Ajaks

U utorak su na programu utakmice Lige šampiona u grupama A, B, C i D, a derbi se igra u Minhenu gde Bajern dočekuje Mančester siti.

Ta dva tima nalaze se u vrhu tabele u domaćim takmičenjima, a u posebno dobroj formi su napadači - Mario Gomes je već postigao osam golova za Bavarce, koliko je za Građane' dao Serhio Aguero, dok je Edin Džeko šest puta bio strelac. Njih će loptama hraniti' Riberi sa jedne i Nasri i Silva sa druge strane, koji imaju po četiri asistencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dosadašnjem toku sezone.

"Pobeda nad Sitijem imala bi dvostruku vrednost, osvojili bismo tri boda i pobegli njima na distancu od četiri boda", rekao je izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige.

Ekipa Jupa Hajnkensa u prvom kolu je zabeležila pobedu na gostovanju Viljarealu, dok je Siti na Istlendsu remizirao sa Napolijem. Bajern ove sezone ima poseban motiv u Ligi šampiona jer se meč za titulu igra na njegovoj Alijanc areni.

"Biće ovo pravi test za nas. Cilj se zna, hoćemo da na svom stadionu igramo finale i osvojimo titulu", kaže Frank Riberi.

Bajern je u fantastičnoj formi – posle početnog poraza od Menhengladbaha, ima devet pobeda u nizu uz gol-razliku 26:0. Međutim, i u Sitiju imaju visoke ambicije.

"Mislim da možemo da ih napadnemo isto kao što to činimo na svom stadionu. Moramo da se držimo svojih fudbalskih principa, nećemo da menjamo svoj stil igre. Verujemo jedni u druge, Napoli je odigrao sjajno protiv nas, ali u duelu sa Bajernom probaćemo iste stvari – da držimo loptu u nogama što duže i da zabeležimo dobar rezultat”, izjavio je David Silva.

U drugom meču Grupe A Napoli će dočekati Viljareal u prvoj utakmici Lige Šampiona na stadionu San Paolo još otkad je Dijego Maradona predvodio tim krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Napolitanci se uzdaju u organizovan napad i čvrstu odbranu, a njihov najbolji strelac Edinson Kavani pokušaće da postigne i drugi gol u takmičenju, pošto je već bio precizan u Mančesteru.

U redovima Viljareala napadač Đuzepe Rosi putovaće u Italiju, ali njegov nastup je neizvestan.

Ukoliko izgubi, 'žuta podmornica' bi se našla u teškoj situaciji da izbori nastavak takmičenja u Evropi jer je očekuju još dva teška gostovanja – u Minhenu i Mančesteru.

Posle neočekivanog poraza od Trabzona na stadionu "Đuzepe Meaca” , Inter gostuje ekipi CSKA, koja je poznata po tome što igra odlično kod kuće. Međutim, Inter je pod vođstvom novog trenera Klaudija Ranijerija pobedio Bolonju i tek sada hvata zalet.

"Sigurno je da nam se više ne može ponoviti serija promašaja kao protiv Trabzona. U igri je još 15 bodova i uveren sam da ćemo ih osvojiti dovoljno za plasman u drugu fazu. Moskva je prva prilika za to", izjavio je napadač Intera Đampaolo Pacini.

Veliki problem za 'nerazure’ biće neigranje Veslija Snajdera, Dejana Stankovića, Tijaga Mote i Majkona zbog povreda, dok Dijego Forlan nije registrovan za LŠ.

U drugom meču B grupe Trabzon dočekuje francuskog prvaka Lil.

U grupi C Mančester junajted biće domaćin Bazelu, a Benfika gostuje rumunskom Ocelul Galaciju.

Za Junajted neće igrati Vejn Runi zbog lakše povredem, u duelu sa Stoukom povredio se i Čičarito, pa će priliku u napadu verovatno ponovo dobiti Berbatov, a uz njega Velbek ili Oven.

"Mislim da smo u prvom kolu ostvarili pozitivan rezultat protiv Benfike (1:1). Nadam se da ćemo pobedom poboljšati svoju poziciju, iako je Bazel solidna ekipa, Ukoliko pobedimo sve tri utakmice u grupi, mogli bismo u preostale dve da odmorimo igrače za naredni period i to bi nam definitivno pomoglo”, izjavio je menadžer 'Đavola’ Aleks Ferguson.

Benfika će biti prvi gost rumunskom klubu u elitnom evropskom takmičenju i u portugalskom timu se nadaju da bi mogli da ostvare pobedu, iako su prošle godine u LŠ izgubili na svim gostovanjima.

U grupi D Real Madrid dočekuje Ajaks na stadionu "Santijago Bernabeu”, a Pepe i Fabio Koentrao nisu u kombinaciji za tim,

"Ajaks je izgubio važne igrače poput Suaresa i Stekelenburga, ali ostatak tima igra veoma dugo zajedno. Imaju brze i opasne igrače i mislim da nisu lošiji nego prošle sezone”, oprezan je Alvaro Arbeloa.

Posle remija u Amsterdamu sa Ajaksom, Olimpik iz Liona u drugom kolu dočekuje Dinamo, koji je na startu takmičenja izgubio na svom terenu od Reala.

A grupa: Bajern – Mančester siti, Napoli – Viljareal

B grupa: CSKA Moskva – Inter, Trabzon – Lil

C grupa: Mančester junajted – Bazel, Ocelul – Benfika

D grupa: Lion – Dinamo Zagreb, Real Madrid – Ajaks.

Sve utakmice na programu su od 20.45h, osim duela CSKA Moskva - Inter koji počinje od 18 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.