LŠ: Siti pred ispadanjem, Milan se vadi

Izvor: Mondo, 05.Nov.2012, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Siti pred ispadanjem, Milan se vadi

Utakmicama u grupama A, B, C i D u utorak uveče se nastavlja tamičenje u Ligi šampiona. Najinteresantnije će biti u grupama C i D.

Mančester Siti igra katastrofalno u LŠ i pred četvrto kolo se nalazi prikovan za dno tabele u grupi D. Sitiju na noge stiže ekipa Ajaksa, koja je četu Roberta Manćinija u prethodnom kolu savladala 3:1.

"Građani" ukoliko žele da nastave takmičenje makar u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ligi Evrope moraju da savladaju tim iz Amsterdama kako znaju i umeju. Za sam vrh tabele u ovoj grupi se bore Real i Borusija iz Dortmunda.

Kraljevski klub će pokušati pobedom da overi plasman u narednu rundu takmičenja, isto kao i Borusija, sa tim da bi Nemcima ukoliko dođe do nerešenog ishoda to više odgovaralo nego Madriđanima.

U slučaju poraza jedne od ove dve ekipe i pobede Ajaksa nad Sitijem, Holanđani bi se ozbiljno umešali u borbu za nastavak takmičenja u LŠ, pa bi se u ovoj grupi sve rešavalo u poslednja dva kola.

Milanu ruže ne cvetaju ni u najelitnijem fudbalskom takmičenju na svetu, ni u Seriji A. Milanezi će pokušati da se vade upravo u LŠ.

Grupom C ne vlada ni Milano, ni Zenit koji je potrošio stotine milona evra na tim, već vlada španska Malaga.

Na San siro stiže baš tim iz Španije, koji bi novom pobedom nad roso-nerima rešio sve probleme oko nastavka takmičenja, a onda prepustio Milanu i Zenitu da se bore za drugo i treće mesto.

Malaga u prva tri kola ima perfektan skor bez poraza. U prethodnom kolu, "mušterija" im je bila ekipa Milana, rezultat je bio 1:0. Milano mora do pobede, jer direktan konkurent, ekipa Zenita ima daleko lakši zadatak u utorak uveče.

Zenit gostuje Anderlehtu koji je u prva tri kola uspeo da osvoji samo jedan bod, ali u ekipi iz Rusije neće biti najveće zvezde tima, Hulka. Brazilac je meč u prvenstvu Rusije protiv Rostova u petak napustio šepajući i zbog toga će propustiti utakmicu Lige šampiona kao i prijateljsku utakmicu koju Brazil igra protiv Kolumbije.

U grupi A, bar kada se pogledaju bodovi, izgleda da je sve jasno, borbu za ušati trofej iz ove grupe će po svemu sudeći nastaviti Porto i PSŽ. Portugalci imaju priliku da pobedom nad Dinamom iz Kijeva obezbede plasman u narednu rundu i to sa prvog mesta u grupi.

Sa druge strane, može se slobodno reći skoro bez bilo kakve neizvesnosti biće odigran meč u Parizu. PSŽ će najverovatnije vežbati davanje golova, jer u grad svetlosti stiže ekipa Dinama Zagreba.

Parižanima će to biti melem na ranu pošto su u Francuskom prvenstvu doživeli iznenađujuć poraz od Sent Etijena 2:1.

U grupi B, sastaju se dve prvoplasirane ekipe, Šalke i Arsenal, ali svoju šansu da se umeša u borbu za prva dva mesta vidi i Olimpijakos koji igra sa fenjerašem u ovoj grupi, ekipom Monpeljea.

Sve utakmice počinju od 20.45.

UTORAK

GRUPA A

PSŽ - Dinamo Zagreb

Dinamo Kijev - Porto

GRUPA B

Olimpijakos - Monpelje

Šalke - Arsenal

GRUPA C

Milan -Malaga

Anderleht - Zenit

GRUPA D

Real Madrid - Borusija Dortmund

Mančester Siti - Ajaks

TABELE

GRUPA A: Porto 9 bodova, PSŽ 6, Dinamo Kijev 3, Dinamo Zagreb 0.

GRUPA B: Šalke 7, Arsenal 6 Olimpijakos 3, Monpelje 1.

GRUPA C: Malaga 9, Milan 4, Zenit 3, Anderleht 1.

GRUPA D: Borusija 7, Real 6, Ajaks 3, Mančester Siti 1.

(MONDO, foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.