LŠ: Siti bez Evrope, Kaka u istoriji

Izvor: Mondo, 04.Dec.2012, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Siti bez Evrope, Kaka u istoriji

Mančester siti neće igrati ni u Ligi Evrope. Milan Jovanović dao gol, pogodio stativu, ali Anderleht ostao bez Evrope. Kaka najefikasniji Brazilac u Ligi šampiona svih vremena. Svađa Spaletija i Hulka!

Utakmice Lige šampiona, odigrane u utorak uveče, nisu imale pretereni rezultatski značaj. Znalo se od ranije koji će klubovi iz grupa A, B, C i D u drugu fazu takmičenja, ali ne i koji će kao trećeplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Ligu Evrope.

Anderleht nosi epitet najnesrećnije ekipe! Šta je sve belgijska ekipa promašila protiv Malage u Španiji, pogotovo Mbokani u poslednjim trenucima meča! Anderlehtu je bila potrebna pobeda, s obzirom na to da je Zenit iz Sank Peterburga pobedio Milan na San Siru.

Posle vođstva Malage, izjednačio je Milan Jovanović, a potom je srpski internacionalac pogodio stativu. Opet je Malaga povela (ponovo je strelac bio Dudu), da bi Mbokani u poslednjem minutu doneo novo izjednačenje. I potom, u poslednjim trenucima meča Mbokani je imao strašnu šansu. Bio je sam ispred kamenija, a golman Malage je čudesno odbranio.


Kakva tuga u redovima Anderlehta!

Paralelno sa tugom Milana, radost igrača Zenita, koji su obezbedili prolaz u Ligu Evrope, ali i svađa između trenera Lućana Spaletija i skupo plaćenog Hulka! Spaleti je izveo Hulka iz igre u finišu meča, a Brazilac je nešto dobacio Spaletiju, koji mu je uzvratio. Iz gestikulacije rukama Hulka moglo bi se zaključiti ovo: "Ti i ja smo završili".

U nokaut fazu LŠ plasirali su se: Pari Sen-Žermen i Porto (Grupa A), Šalke i Arsenal (Grupa B), Malaga i Milan (Grupa C), Borusija Dortmund i Real Madrid (Grupa D), kao i Bajern i Valensija (Grupa F), Barselona (Grupa G), Mančester junajted (Grupa H).

Ostala su još četiri mesta. U sredu će se dogoditi rasplet u Grupi E (Šahtjor, Juventus ili Čelsi), u Grupi G (Seltik ili Benfika) i u Grupi H (Galatasaraj ili Kluž).

Iz Lige šampiona u Ligu Evrope iz grupa A, B, C i D idu: Dinamo Kijev, Olimpijakos, Zenit i Ajaks.

Mančester siti je, dakle, ostao i bez Lige Evrope. Razočaravajuća sezona za "građane" u Ligi šampiona, kompletirana je novim neuspehom. Borusija iz Dortmunda je u kombinovanom sastavu bila bolja pred ispunjenim "Vestfalenom", a presudio je gol Julijana Šibera. Mogli su domaći i više od jednog gola, ali je Džo Hart u nekoliko navrata sjajno odbranio.

Real Madrid je ubedljivo savladao Ajaks 4:1, a treći gol za "kraljevski klub" postigao je Kaka, kome je to ukupno 28. pogodak u Ligi šampiona, čime je postao najefikasniji Brazilac u Ligi šampiona. Sa prvog mesta svrgnuo je Rivalda.

Pari Sen-Žermen će u drugu fazu Lige šampiona sa prvog mesta Grupe A. Parižani su naneli prvi poraz Portu ove sezone. Neuspehu portugalske ekipe kumovao je golman Helton, koji je vrlo loše intervenisao prilikom udarca Ezekijela Lavecija. Lopta je prošla ispod ruke golmana Porta. Tim golom PSŽ je pobedio i osvojio prvo mesto u grupi.

Šalke je osvojio bod u gostima protiv Monpeljea što mu je bilo dovoljno za prvo mesto u Grupi B, s obzirom na to da je Arsenal izgubio u Atini od Olimpijakosa, uprkos vođstvu od 1:0. Preokret se dogodio u cdrugom poluvremenu, a pobedu Olimpijakosu doneo je Kostas Mitroglu, sjajnim golom u 73. minutu i to samo minut nakon što je ušao u igru!

Dinamo iz Zagreba je završio takmičenje u Ligi šampiona bez ijednog osvojenog boda i sa gol-razlikom 0:14!

REZULTATI 6. KOLA LIGE ŠAMPIONA:

GRUPA A

Dinamo Zagreb - Dinamo Kijev 0:1 (0:1)

/Jarmolenko 45'/

PSŽ - Porto 2:1 (1:1)

/Silva 30', Laveci 61' - Martinez 33'/

TABELA: PSŽ 15 bodova, Porto 13, PSŽ 12, Dinamo Kijev 4, Dinamo Zagreb 0.

GRUPA B

Monpelje - Šalke 1:1 (0:0)

/Erera 60' - Huvedes 56'/

Olimpijakos - Arsenal 2:1 (0:0)

/Manijatis 64', Mitroglu 73' - Rosicki 38'/

TABELA: Šalke 12, Arsenal 10, Olimpijakos 9, Monpelje 2.

GRUPA C

Milan - Zenit 0:1 (0:1)

/Dani 35'/

Malaga - Anderleht 2:2 (1:0)

/Duda 45', 61' - Jovanović 50', Mbokani 89'/

TABELA: Malaga 12, Milan 8, Zenit 7, Anderleht 5.

GRUPA D

Borusija Dortmund - Mančester siti 1:0 (0:0)

/Šiber 57'/

Real Madrid - Ajaks 4:1 (2:0)

/Ronaldo 13', Kaljehon 28', 88', Kaka 49' - Borihter 59'/

TABELA: Borusija 14, Real 11, Ajaks 4, Mančester siti 3.

sreda:

GRUPA E

Čelsi - Nordsjeland

Šahjtor - Juventus

TABELA: Šahtjor 10, Juventus 9, Čelsi 7, Nordsjeland 1.

GRUPA F

Bajern - BATE Borisov

Lil - Valensija

TABELA: Bajern 10, Valensija 10, BATE Borisov 6, Lil 3.

GRUPA G

Barselona - Benfika

Seltik - Spartak Moskva

TABELA: Barselona 12, Seltik 7, Benfika 7, Spartak 3.

GRUPA H

Mančester junajted - Kluž

Braga - Galatasaraj

TABELA: Mančester junajted 12, Galatasaraj 7, Kluž 7, Braga 3.

(MONDO - foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.