LŠ - Roma se samouništila, Barsa zakoračila u polufinale!

Izvor: Sportske.net, 04.Apr.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ - Roma se samouništila, Barsa zakoračila u polufinale!

Rimljanima večeras nije bio neophodan rival. Sami su sebe uništili u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona na "Nou Kampu".

Fudbaleri Barselone savladali su Romu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona rezultatom 4:1 (1:0).

Prvo poluvreme utakmice na "Nou Kampu" imalo je očekivan tok. Domaćin je diktirao tempo i gradio igru iz koje bi stigao do završnice, dok su se fudbaleri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Rome trudili da drže linije i da disciplinovanom igrom na svojoj polovini osujete planove Barselone.

Prvu šansu na utakmici Barselona je imala u 11. minutu, posle pokušaja Lionela Mesija. Udarac najboljeg igrača Barselone uspešno je zaustavio golman Alison.

Sedam minuta kasnije stativa je bila saveznik "Vučice". Ivan Rakitić je pokušao da loptom kroz šesnaesterac uposli jednog od dvojice saigrača ali se na kraju pogodio stativu, nakon čega je Luis Suarez loptu poslao visoko preko prečke.

Sledeća ozbiljna prilika za domaće usledila je u 28. minutu kada je Luis Suarez prošao po levoj strani i precizno šutirao u dalji ugao ali je Alison odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Deset minuta pre kraja prvog dela činilo se da će Roma uspeti da odbije nalete Barselone i da na odmor ode bez primljenog gola ali je u 38. minutu pao prvi od dva autogola na večerašnjoj utakmici.

Lionel Mesi i Andres Inijesta kombinovali su na ivici kaznenog prostora, potonji je želeo da spoji Argentinca sa golom tako da je Danijele De Rosi uklizao i sprečio da lopta dođe do Mesija ali na kraju završila u mreži.

Do odlaska na odmor Roma je imala dobru priliku da iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora ugrozi gol Ter Štegena ali Pelegrini nije želeo da prepusti 'slobodnjak' Kolarovu što se pokazalo kao loš izbor jer je šutirao pravo u živi zid.

Na startu drugog poluvremena druga šansa za Romu. Peroti se našao u prilici koju nije uspeo da materijalizuje posle čega je usledila brutalna kazna.

Za samo tri minuta Barselona je sa dva gola rešila pitanje pobednika na večerašnjoj utakmici, a nakon svega viđenog verovatno i pitanje plasmana u polufinale Lige šampiona.

Drugi gol na utakmici ponovo je postigao fudbaler Rome. U želji da interveniše ispred Umtitija Manolas je uklizao i najpre pogodio stativu, a posle odbitka lopta je od njegove butine otišla u mrežu.

Tri minuta kasnije novi gol za domaće. Luis Suarez je šutirao iz kaznenog prostora, Alison je kratko odbio loptu a Đerar Pike je bio sam kao duh i "otpadak" pretvorio u gol.

Posle trećeg gola Barselona je "povukla ručnu" a Roma krenula nešto otvorenije. Nagrada za trud stigla je deset minuta pre kraja. Peroti je pronašao Džeka u kaznenom prostoru, reprezentativac BiH nije imao problema u duelu sa Albom tako da je akciju završio golom koji je dao nadu Rimljanima.

Teško da bi Roma u revanšu uspela da uradi nešto više sve i da je ostalo 3:1 ali je svaka nada ugašena u 87. minutu posle nove velike greške Manolasa. Grk je očajno primio loptu u kaznenom prostoru, ona se odbila do Luisa Suareza koji je samo natrčao i zakucao je u mrežu.

Srpski internacionalac Aleksandar Kolarov proveo je na terenu svih 90 minuta i ostaje žal što u završnici prvog dela igre nije dobio šansu da testira svoj udarac.

Na kraju Romi ostaje minimalna nada da može do čuda u revanšu.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ZA SVE GROBARE: Barsa dala četiri komada Romi, a pogledajte šta je navijač Partizana radio na „Nou kampu“ (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2018, 08:44

Katalonci slavili sa 4:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona...Fudbaleri Barselone načinili su džinovski korak ka plasmanu u polufinale Lige šampiona pobedom nad Romom rezultatom 4:1, iako su Rimljani pokazali da su žilav protivnik...„Vučica“ je postigla dva autogola na „Nou kampu“,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.