Može li Gvardiola da zaustavi Salaha? Kolarov protiv Mesija

Izvor: RTS, 04.Apr.2018, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li Gvardiola da zaustavi Salaha? Kolarov protiv Mesija

Drugi dan četvrtfinala Lige šampiona donosi nam engleski sudar između Liverpula i Mančester Sitija na Enfildu, kao i duel Barselone i Rome. Mečevi počinju u standardnom terminu od 20.45, a utakmicu iz Barselone možete pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.
Meč dva najefikasnija tima u Premijer ligi verovatno je najzanimljiviji u ovoj fazi Lige šampiona, posebno što je Liverpul >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedini koji je ove sezone u domaćem prvenstvu naneo poraz sjajnim "građanima" pod vođstvom Pepa Gvardiole.

Intesantno da je najdominantnija ekipa u Engleskoj doživela čak pet poraza od Liverpula u poslednjih osam utakmica, što je podatak koji govori da Siti nije izraziti favorit kao što ga mnogi vide.
Prošlog januara Liverpul je slavio 4:3 na Enfildu i to samo nekoliko meseci kasnije posle debakla na Etihadu od Sitija (5:0) kome je to jedini trijumf nad istim timom za skoro četiri godine.
Liverpul najveće nade polaže u efikasan napad, pre svih u Mohameda Salaha, jednog od najboljih igrača u Evropi u ovom trenutku (postigao 37 golova, računajući sva takmičenja).
"Svi znamo da je spreman da slomi svaku odbranu, kada je na vrhuncu niko ne može da ga zaustavi. O tome moraju da razmišljaju naši protivnici", upozorio je lidera Premijer lige defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk.
Potpuno drugačije mišljenje na drugoj strani ima vezista Ilkaj Gundogan ističući da je odbrana Sitija spremna za Salaha, ali i Sadija Manea i Roberta Firmina.
"Respektujemo ih, njihov udarni trio postigao je mnogo golova, pokazali su da mogu da nas pobede. Ipak, za nas će biti motiv da se vratimo na Enfild i već u prvom meču napravimo razliku", rekao je Gundogan, koji je sa menadžerom Liverpula Jirgenom Klopom uspešno sarađivao u Borusiji iz Dortmunda.
U centru pažnje biće Rahim Sterling, bočni napadač Sitija u velikoj formi, kao i vezista Liverpula Džejms Milner, kao bivši fudbaleri dve ekipe.
Sličnu poziciju kao Liverpul ima i Roma protiv Barselone, uz Siti verovatno ekipa u najboljoj formi ove sezone u ligama "petice".

Rimljanima je još u glavi poraz sa Nou Kampa pre tri godine kada je bilo čak 6:1, igraju sad i protiv tradicije jer Barselona nema neuspeh iz 12 mečeva protiv Italijana, a uz to klubovi sa "čizme" leže prvoj zvezdi Barselone Lionelu Mesiju (12 golova u 19 utakmica).
Argentinac je probio granicu od 100 pogodaka u Ligi šampiona (samo Kristijano Ronaldo uspešniji sa 117) i biće glavna opasnost po odbranu Rome čiju levu stranu drži kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.
Upravo bi Kolarov mogao da bude ključ do dobrog rezultata Rome ukoliko zaustavi Mesija... Hoće li uspeti?
Utakmice na Enfildu i Nou Kampu počinju u standarnom terminu od 20.45, a duel Barselone i Rome možete pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a i na našem portalu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Navijači Liverpula "artiljerijom" dočekali autobus Sitija

Izvor: RTS, 04.Apr.2018

. Žreb četvrtfinala Lige šampiona bio je nemilosrdan za preostala dva ostrvska tima Liverpul i Mančester siti. Navijači "crvenih" na paklen način, flašama i limenkama dočekali su timski autobus protivnika, pri čemu su povređena dva britanska policajca.

Nastavak na RTS...

Čudesno poluvreme Liverpula

Izvor: Danas, 04.Apr.2018

Liverpul zna kako sa Mančester sitijem, ne samo u Engleskoj već i u Evropi. U januaru su skrivili jedini poraz ove sezone nedodirljivog lidera Premijer lige, a sinoć sa velikih 3:0 (3:0) na svom stadionu odškrinuli vrata polufinala Lige šampiona, gde ćemo gotovo izvesno gledati i Barselonu, posle...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.