LŠ: Remi Zenita, poklon Portu

Izvor: B92, 26.Nov.2013, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Remi Zenita, poklon Portu

U toku je prvi meč 5. kola Lige šampiona, Zenit je na Petrovskom dočekao madridski Atletiko. Deset minuta pre kraja rezultat je 1:1.

Domaći tim je kontrolisao igru u prvom delu, imao loptu dve trećine vremena u svom posedu, ali je tek u 48. minutu imao prvu pravu šansu. Ipak, već u 54. Atletiko stiže do prednosti.

Zenit u nastavku i dalje nije uspevao da stvori gol šansu, ali ga je pogledala sreća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa je autogolom stigao do izjednačenja u 74. minutu.

Zenit ima pet bodova iz prethodna četiri meča, a jedan manje je osvojio Porto, koji kasnije dočekuje bečku Austriju. Atletiko je već obezbedio osminu finala sa četiri pobede.

Uživo:

startne postave:

Zenit St Peterburg: Lodigin – Krišito, Lomberts, Hubočan, Smoljnikov – Fajzulin (Bistrov 64'), Širokov (Aršavin 64'), Vitsel – Hulk, Šatov, Keržakov

Atletiko Madrid: Kurtoa – Insua, Miranda, Andervireld, Huanfran – Gabi, Guilavogui – Garija, Rodriges, Koke – Adrian

Meč u Sankt Peterburgu je odigran u ledenim uslovima, bilo je -6 na startu duela, ali nije bilo snega.

Prvih 20-ak minuta meča vodila se uglavnom borba između dva šesnaesterca, Zenit je bio nešto konkretniji, ali osim dobrog pokušaja Hulka koji je u 14. minutu zaustavio Kurtoa, nije bilo pravih gol šansi. Zenit je kratkim pasovima kontrolisao loptu i tempo meča, čekajući da se otvori neka 'rupa' u odbrani gostiju.

Ni u preostalom delu prvog poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Zenit je i dalje kontrolisao loptu, imao je posed dve trećine vremena, ali Kurtoa nije ozbiljno ugrožen. S druge strane, Madriđani se nisu previše trudili da stignu do gola domaćina, pa je prvi deo igre završen bez golova.

Na samom startu drugog poluvremena Zenit je imao šansu da povede, Hulk je primio loptu na ivici kaznenog prostora i odmah šutira u donji levi ugao, ali Kurtoa spašava svog gol.

Samo pet minuta kasnije Atletiko kažnjava loše postavljenu odbranu domaćina i iznenada stiže do vođstva. Raul Garsija je 'navukao' nekoliko rivala na levoj strani terena i poslao sjajan pas Adrijanu koji beži čuvarima, izlazi sam na Lodigina i lako loptu smešta u mrežu za 0:1.

Zenit je nastavio u istom ritmu, držao je loptu u svom posedu, kružio oko kaznenog prostora Španaca, ali osim nekoliko pokušaja sa distance, nije bilo pretnje po gol Kurtoe čija je odbrana sjajno funkcionisala. Trener Zenita Spaleti je polovinom drugog dela igre uveo u na teren Andreja Aršavina i Vladimira Bistrova kako bi pojačao napad.

Nije bilo pravog rešenja za odbranu gostiju ni tada, ali je Zenit ipak uspeo da izjednači u 74. minutu. Smoljnikov je prošao po desnoj strani i ubacio nisku loptu u kazneni prostor, Alderveireld je intervenisao glavom ali je loptu samo podigao u vazduh, ona je pod velikim lukom padala pod prečku gola Atletika, Kurtoa je skočio da je izbaci u korner, ali ju je promašio i ona se našla u mreži.

Loša reakcija golmana Atletika koštala je njegov tima gola u trenucima kada se rival mučio da konkretno zapreti.

Grupa E:

20:45Steaua – Šalke

20.45 Bazel – Čelsi

TABELA: Čelsi 9, Šalke 6, Bazel 5, Steaua 2

Grupa F:

20.45 Arsenal – Olimpik Marsej

20.45 Borusija Dormund – Napoli

TABELA: Arsenal 9, Napoli 9, Borusija 6, Marsej 0

Grupa G:

Zenit – Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

Alderveireld 74ag Adrian 54

20.45 Porto – Austrija Beč

TABELA: Atletiko 12, Zenit 5, Porto 4, Austrija 1

Grupa H:

20.45 Seltik Milan

20.45 Ajaks Barselona

TABELA: Barselona 10, Milan 5, Ajaks 4, Seltik 3
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LŠ: Remi Zenita, poklon Portu

Izvor: B92, 26.Nov.2013

Fudbaleri Zenita i Atletiko Madrida remizirali su 1:1 u prvom meču 5. kola Lige šampiona, u ledenom Sankt Peterburgu...Domaći tim je kontrolisao igru u prvom delu, imao loptu dve trećine vremena u svom posedu, ali je tek u 48. minutu imao prvu pravu šansu. Ipak, već u 54. Atletiko stiže do prednosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.