LŠ: Malaga i Bajern u četvrtfinalu, jalova pobeda Tobdžija

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Mar.2013, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Malaga i Bajern u četvrtfinalu, jalova pobeda Tobdžija

Poznati su svi četvrtfinalisti Lige šampiona. Posle Real Madrida, Borusije Dortmund, PSŽ-a, Juventusa, Galatasaraja i Barselone u narednu fazu plasirali su se Malaga i Bajern iz Minhena.
(FOTO: Rojters)
Španci su prošli dalje jer su na svom stadionu savladali Porto sa 2:0 i tako anulirali pobedu Portugalaca u prvom meču (1:0).
Bajern je na svom terenu izgubio od Arsenala sa 2:0, ali dalje ide jer je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Londonu slavio sa 3:1.
Malaga je povela pred kraj prvog dela igre, u 43 minutu, preko fenomenalnog Iska koji je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio desne rašlje Heltonovog gola.
Tri minuta pre pogotka poništen je gol Saviole zbog navodnog faula.
U 49. minutu vezista gostiju, Stiven Defur, dobio je drugi žuti karton i Porto je ostao sa deset igrača. Taj detalj u velikoj meri odredio je dalji tok meča. Domaćin je sve karte bacio na napad, gosti su se branili.
Španci su do 2:0 došli u 77. minutu. Napadi su se konačno isplatili, Roke Santa Kruz je bio najviši u skoku posle kornera i poslao je loptu u mrežu za veliko slavlje navijača Malage.
U 81. minutu Majkon je postigao gol za 2:1, ali on je poništen zbog ofsajda. I u 89. je Martinez pogodio, ali ponovo gol nije bio priznat zbog nedozvoljene pozicije. Do kraja meča Porto je sve činio ne bi li postigao pogodak, ali to se nije desilo i Malaga je zasluženo prošla dalje.
(FOTO: AP)
Bajern je imao lepu prednost pred revanš i čini se da je Bavarce to malo i opustilo.
Već na početku činilo se da se meč „zakuvao“ i da ćemo gledati paklen fudbal. U trećem minut Volkot je oštro centrirao sa desne strane, lopta je prošla kroz noge štopera Bajerna, Dantea, i došla do Žirua koji je lagano pogodio iz peterca za 1:0!
Do kraja poluvremena videlo smo samo nekoliko poluprilika, a u drugom poluvremenu samo par dobrih prilika koje nisu pretvorene u pogodak sve do 85. minuta.
Pet minuta do kraja Košćelni je sjajno skočio i  iskoristio centaršut Kazorle da duplira prednost Arsenala. Konačno smo dobili ono što smo želeli, paklen fudbal. Bajern se povukao, Arsenal je napao.
Na kraju – jalov trijumf Tobdžija i plasman Bajerna narednu fazu!
Žreb za četvrtfinale biće održan u petak.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.