LIGA ŠAMPIONA: Tadić BRILJIRAO, Grujiću crveni zbog BRUTALNOG starta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 00:44

LIGA ŠAMPIONA: Tadić BRILJIRAO, Grujiću crveni zbog BRUTALNOG starta!

Četvrto kolo elitnog takmičenja.

Utakmicama u grupama A, B, C i D okončano je 4. kolo Lige šampiona u kome smo doista videli više nego dobrih duela u kojima nisu baš svi opravdali ulogu favorita.

Počnimo sa rezultatima iz Grupe A u kojoj su se sastali Bajern Minhen i Salcburg dok je u Madridu ekipa Atletika dočekala moskovsku Lokomotivu Marka Nikolića.

Bavarci su u osmini finala, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao što se i očekivalo. Večeras su savladali Salcburg po drugi put za četvrtu pobedu u grupi u isto toliko mečeva.

Daleko od toga da je Bajern bio nadmoćniji rival od Salcburga, jednostavno su imali daleko više iskustva i realizovali su svoje šanse za razliku od protivnika.

Bajern je poveo u 43. minutu preko Levandovskog, iskoristio je odbitak golmana i poslao loptu u mrežu. Prethodno je Sobošlai imao kolosalnu šansu, ali je poslao loptu nebu pod oblake u 35. minutu u situaciji 1 na 1.

Dosta sreće za Bajern i u 52. minutu kada je Koman uspeo da se izbori za udarac, šutirao, a Vober je promenio smer lopti i ona je završila u golu.

Roka je za Bajern dobio drugi žuti karton u 66.minutu, ali to nije sprečilo Bavarce da ponovo postignu gol, samo dva minuta kasnije strelac je bio Sane. Bila je to fantastična akcija, Koman je asistirao, a Sane pogodio glavom.

Gosti do smanjenja rezultata dolaze u 73. minutu kada je Beriša dobro reagovao nakon asistencije Kristensena.

U drugom meču ove grupe Atletiko je dočekao Lokomotivu iz Moskve, a pobednika nije bilo, 0:0.

Trener gostiju Marko Nikolić je definitivno zadovoljniji ovim rezultatom imajući u vidu terensku nadmoć Atletiko Madrida, koji je i postigao gol u 68. minutu, ali je poništen zbog ofsajda Kokea.

U Grupi B svoje mečeve su večeras odigrali Borusija iz Mehengladbaha koja je dočekala ekipu Šahtjora dok se u Milanu odigrao meč između Intera i Real Madrida.

Real je potpuno dominirao na ,,Đuzepe Meaci“, a svakako da im je pomogla vrlo loša igra Intera, koji je izuzetno loše i neorganizovano delovao na terenu.

Gostima iz Madrida pomogle su i loši potezi ekipe Antonija Kontea, s obzirom na to da je prvobitno Barela načinio penal nad Naćom, a precizan je u 10. minutu bio Eden Azar. Nastavio je ,,kraljevski klub“ da napada i mogli su već posle pola sata igre da reše pitanje pobednika, ali Lukasa Vaskeza je preduhitrila stativa, a Ferlan Mendi je u situaciji kada je sam trebalo da završi akciju, rešio da potraži Vaskeza, što je bio loš potez.

Momenat odluke bilo je i isključenje Artura Vidala, koji je u roku od sedam sekundi dobio dva žuta kartona u prvom poluvremenu i znatno olakšao posao Madriđanima.

Sve je bilo rešeno u drugom poluvremenu kada je raspoloženi Vaskez sjajno proigrao Rodriga, a ovaj na drugoj stativi volej udarcem zatresao mrežu Handanoviča. Pogodak je na kraju ipak pripisan Hakimiju, koji je u želji da takav scenario spreči ipak poslednji igrao loptom pre njenog ulaska u gol.

Te je meč u Milanu završen 0:2.

Ekipa Mehengladbaha je u svemu nadigrala goste te je dominantno slavila sa čak 4:0 i tako izbila na čelo grupe B.

U Grupi C ne može se reći da je bilo većih iznenađenja. Ranije danas, Mančester siti bio je bolji od Olimpijakosa u Pireju 1:0. Porto je uspeo da savlada Olimpik u Marseju rezultatom 2:0.

Portugalci su bili konkretniji u prvom poluvremenu, te su u 39. minutu preko Zaidua Sanusija zasluženo stigli do vođstva.

Drugo poluvreme donelo je nešto više uzbuđenja, reprezentativac Srbije Marko Grujić zaradio je isključenje u 67. minutu, ali to nije smetalo njegovom timu da pet minuta kasnije overi trijumf golom Serđa Oliveire sa penala.

Tom prilikom je i Marsej ostao sa igračem manje pošto je isključen Balerdi.

Pravo iznenađenje priređeno je u večerašnjem meču Grupe D u kojoj je Liverpul dočekao Atalantu.

Atalanta je večeras napravila ogromno iznenađenje pošto je pobedila Liverpul na Enfildu sa 2:0.

Italijani su ušli u meč dosta bolje, pa su posle ne naročito zanimljivog prvog poluvremena poveli u 60. minutu preko Josipa Iličića.

Usledile su četiri izmene Klopa koje nisu donele nikakvu promenu na bolje, već je Atalanta još jednom zatresla mrežu Alisona četiri minuta kasnije, strelac je bio Robin Gosens.

Mučio se Liverpul do kraja meča da stvori izglednu priliku za pogodak, pa je ovaj trijumf "boginje" dodatno zakomplikovao stvari u grupi D.

Ajaks je na domaćem terenu bio siguran protiv Mitjilanda kojeg je pobedio sa 3:1.

"Kopljanike" je pokrenuo reprezentativac Srbije Dušan Tadić koji je sa dve asistencije u 47. Gravenberhu i dva minuta kasnije Mazrauiu značajno doprineo osvajanju nova tri boda.

Na 3:0 je povisio David Neres u 66. minutu, a utešni pogodak Danaca delo je Avera Mabila koji je bio precizan sa penala u 81. minutu.

Mitjiland je na kraju ostao sa igračem manje pošto je isključen Svijatčenko u nadoknadi vremena.

UEFA LIGA ŠAMPIONA

4. KOLO

GRUPA A

Atletiko Madrid – Lokomotiva Moskva 0:0

Bajern Minhen – Salcburg 3:1 (1:0)

42′ Levandovski, 52′ Veber (ag), 68′ Sane – 73′ Beriša

GRUPA B 

Inter – Real Madrid 0:2 (0:1)

7′ Azar (p), 59′ Hakimi (ag)

Mehengladbah - Šahtjor 4:0

GRUPA D

Liverpul – Atalanta 0:2 (0:0)

60′ Iličić, 64′ Gosens

Ajaks – Midtjiland 3:1 (0:0)

47′ Gravenberh, 49′ Mazraui, 66′ Neres – 81′ Mabil (p)

GRUPA C

Olimpijakos - Mančester Siti 1:0

Marsej – Porto 0:2 (0:1)

39′ Zanusi, 72′ Oliveira (p)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.