LIGA ŠAMPIONA: Inter preslišao Milan! Neroazuri jednom nogom u finalu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 23:04

LIGA ŠAMPIONA: Inter preslišao Milan! "Neroazuri" jednom nogom u finalu (VIDEO)

Odlična partija Edina Džeka...

Fudbaleri Intera uspeli su da u prvoj utakmici polufinala Lige šamiona savladaju velikog rivala, ekipu Milana, rezultatom 2:0.

Pravi šok za "rosonere" desio se već u osmom minutu kada je, nakon perfektno izvedenog kornera najbolje reagovao Edin Džeki koji je poslao projektil u mrežu Milana za 1:0.

Na isteku 10. minuta, nova katastrofalna reakcija odbrane Milana, Di Marko je poslao loptu sa levog boka, ona je stigla kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gužvu do Mhitarjana koji je rutinski pogodio za 0:2.

Već u 16. minutu Inter je mogao do trećeg gola, stativa je sačuvala Menjona posle topovskog udarca Čalhanoglua sa skoro 30 metara.

Nova loša vest u nizu za Milan bila je povreda Benasera, koji je već u 18. minutu morao da napusti teren, a zamenio ga je Mesijas.

Inter je nastavio da dominira, u 31. minutu sudija Hil Mansano je pokazao na belu tačku posle duela Kjera i Lautara Martineza, ali je posle dojave iz VAR sobe promenio svoju odluku.

Milan je imao samo jedan udarac ka golu u prvom poluvremenu i to van okvira, posle jednog neuverljivog pokušaja petom.

Inter je mogao i do trećeg gola, Lautaro je imao pokušaj sa nekih 20 metara, potom i Damfris,  ali je rezultat na poluvremenu ostao 0:2.

Milan je u drugom poluvremenu bio potpuno drugačiji tim. U 49. minutu Brahim Dijaz je imao prvu veliku šansu, lopta je prošla tik pored gola.

Ipak, i Inter je uzvratio, u 53. minutu Bastoni je prošao i proigrao Džeka, koji je neočekivano ostao sam pred golom, ali je Menjon odlično intervenisao.

Milan je najbliži golu bio u 63. minutu kada je Tonali prihvatio pas sa levog boka i šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta se od stative odbila u gol aut.

Nakon toga, tempo je malo opao, nije bilo značajnijih prilika, Inter se odlično branio i čuvao prednost.

Fudbaleri Milana su bili toliko bespomoćni i to pokazuje podatak da je prvi udarac u okvir Onaninog gola imao tek u nadoknadi vremena, kada je Pobega šutirao nedovoljno snažno u Kamerunca.

Ako ovakvu partiju pruže u revanšu, Inter će rutinski overiti plasman u finale u Istanbulu...

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD"

Pogledajte kako izgleda Klaudija Romani, Vatrena navijačica Milana
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.