Kutinjo vodi Liverpul ka tituli šampiona

Izvor: Press, 13.Apr.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kutinjo vodi Liverpul ka tituli šampiona

U jednoj od najuzbudljivijih utakmica sezone u Premijer ligi ekipa Brendana Rodžersa definitivno je pokazala da ima neophodan kvalitet za šampionsku trku i da liderska pozicija nije slučajnost.
Strelac pogotka koji bi "crvenima" sa Enfilda mogao da donese prvu titulu posle 1990. godine bio je Filipe Kutinjo u 78. minutu.
Liverpul je furiozno počeo meč, a već u šestom minutu Rahim Sterling je "načeo" Siti. Već u 26. minutu bilo je 2:0 za domaćina, pošto se Martin Škrtel >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << najbolje snašao posle kornera u protivničkom kaznenom prostoru.
Siti je u drugo poluvreme ušao sa željom da ide na sve ili ništa i to mu se brzo isplatilo.David Silva je u 57. minutu bio precizan, posle asistencije rezerviste DŽejmsa Milnera. Samo pet minuta kasnije, Glen DŽonson je, nakon dobrih driblinga i udarca Silve, poslao loptu u sopstvenu mrežu.
Činilo se da će Siti u tim trenucima napraviti veliki preokret, a u 75. minutu Silva je zakasnio za delić sekunde ispred gola Simona Minjolea.
Tri minuta kasnije veliku grešku napravio je Vinsent Kompani koji je u svom šesnaestercu promašio celu loptu, što je Kutinjo spremno dočekao i poslao "projektil" u mrežu gostiju.
Liverpul je meč završio sa igračem manje jer je crveni karton u trećem minutu sudijske nadoknade zaradio DŽordan Henderson.
Utakmica je počela sedam minuta kasnije u znak sećanja na 96 navijača Liverpula koji su poginuli na stadionu Hilsboro u Šefildu 13. aprila 1989. godine.
Rezultati 34. kola:
Liverpul - Mančester Siti 3:2 (Sterling 6, Škrtel 26, Kutinjo 78 - Silva 57, DŽonson 62. autogol)
Svonsi - Čelsi (17.07)
Juče:
Stouk - Njukasl 1:0 (Piters 42)
Vest Bromvič Albion - Totenhem 3:3 (Vidra 1, Brant 4, Sesenjon 31 - Olson 34. autogol, Kejn 70, Eriksen 90+4)
Sanderlend - Everton 0:1 (Braun 75. autogol)
Sautempton - Kardif 0:1 (Kala 65)
Fulam - Norič 1:0 (Rodaljega 40)
Kristal Palas - Aston Vila 1:0 (Pančion 76)
Tabela: Liverpul 77 bodova, Čelsi 72, Mančester Siti 70, Everton 66, Arsenal 64, Totenhem 59, Mančester Junajted 57, itd.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.