Kuglice spremne za žrebanje

Izvor: B92, 30.Avg.2012, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuglice spremne za žrebanje

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona biće odražan u četvrtak od 17:45 u Grimaldi forumu u Monaku.

Procedura za žreb je ista kao i prethodnih godina, 32 kluba biće podeljeno u četiri šešira, a klubovi iz istih zemalja neće moći da budu u istoj grupi.

Kao i svake godine, biće sigurno izuzetno jakih, kao i nešto slabijih grupa, a eventualna "grupa smrti" mogla bi da spoji Real Madrid, Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siti, Juventus i Dortmund. Prvake Španije, Engleske, Italije i Nemačke.

Iz četrtog šešira svakako je Dortmund Nevena Subotića ekipa koju bi rado izbegli svi iz bolje rangiranih šešira, dok isto važi za Juventus u trećem i Mančester Siti Aleksandra Kolarova u drugom.

Građani imaju samo 20 odsto šanse da iz prvog šešira ne dobiju izuzetno jakog rivala, jer ne mogu da igraju protiv Čelzija Branislava Ivanovića, Mančester Junajteda Nemanje Vidića i Arsenala. To znači da Siti može za rivala iz prvog šešira da dobije Barselonu, Real, Porto i Milan, pa je izvesno da će, kao i prošle sezone, grupa u kojoj bude Mančester Siti biti takozvana "grupa smrti".

Prvi šešir: Čelsi, Real Madrid, Barselona, Arsenal, Mančester Junajted, Porto, Bajern, Milan

Drugi šešir: Valensija, Šalke, Benfika, Mančester Siti, Šahtjor, Braga, Zenit, Dinamo Kijev

Treći šešir: Olimpijakos, Lil, Ajaks, Spartak Moskva, Anderleht, Pari Sen Žermen, Juventus, Galatasaraj

Četvrti šešir: Kluž, Dinamo Zagreb, Seltik, Malaga, Dortmund, Monpelje, BATE Borisov, Nordsjeland

Liga šampiona ove sezone trajaće u ciklusu od 18. septembra do 25. maja, a finale se igra na londonskom Vembliju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.