Kraj Juventusove dinastije: Visi i Liga šampiona, Alegriju stavljena omča

Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj Juventusove dinastije: Visi i Liga šampiona, Alegriju stavljena omča

Alarm u Torinu je uključen, ovako loš start nije viđen 45 godina, sledeće tri utakmice su ključne

Samo tri pobede u 10 prvenstvemnih utakmica, remi sa Borusijom Menhengladbah koji bi mogao da bude koban u konkurenciji Mančester Sitija i Sevilje u Ligi šampiona i jalova igra koja brine više od svega su uključili alarm u Juventusu. Posle fenomenalne prošle sezone koja se umalo završila Tripletom, Juve grca u problemima, što niko nije očekivao. Poraz od Sasuola >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je stavio omču oko vrata treneru Masimilijanu Alegriju, a da li će mu biti izmaknuta stolica, znaće se narednih desetak dana.

Od dolaska u Torino, Alegri nije bio bliži otkazu. Taman kada je vezao tri meča bez poraza u Seriji A u kojima je osvojio sedam bodova i kada je izgledalo da Juve polako hvata zalet, desio mu se Sasuolo. Ovaj klub je fatalan za Alegrija. U Milanu je dobio otkaz posle poraza od čete Euzebija Di Frančeska koji je i tada predvodio Sasuolo.

Na Apeninima tvrde da neuspeh protiv Sasuola zvaničan početak ultimatuma koji je rukovodstvo dalo Alegriju: Ili pobedi u naredne tru utakmice ili pakuj kofere!

Juve već za vikend očekuje gradski derbi sa Torinom koji će biti sve osim lakog zadatka s obzirom na motiv i formu Granate. Nije to više onaj bespomoćni gradski rival kojem su Bjankoneri radili šta su hteli. Posle 23 godine, Torino dočekuje derbi Dela Mole kao bolje plasiran protivnik na tabeli. Potom ide gostovanje u Menhegladbahu, pa duel sa Empolijem. Od Alegrija se traži da pobedi u svakom od tri meča.

Juventus već kasni ogromnih 11 bodova za liderom Romom i priče o Skudetu deluju kao utopija. Ovako loš start, Juventus nije imao još od sezone 1969/70! Takođe, visi i plasman u Ligu šampiona što bi bio ogroman udarac za dugogodišnjeg vladara Serije A. Juventus nema tako jak tim kao prethodnih sezona niti uliva strahopoštovanje, dok su rivali jači i odlučniji nego prethodnih sezona u kojima je Stara dama dominirala.

Iako je klub imao detaljan plan prošlog leta da napravi bezbolnu smenu generacija i preduhitri sindrom zasićenosti, nešto je zapelo i ne funkcioniše. Pirlo, Tevez i Vidal su se pokazali kao teško nadoknadiv gubitak. Od pojačanja, samo Dibala podnosi težinu dresa, Kedira je pomoćno osoblje koje je dobro koliko je dobra i ekipa, Mandžukić pokazuje zašto su u Bajernu i Atletiku jedva čekali da mu vide leđa, Zaza bi možda mogao da bude faktor iznenađenja, ali ne može da vuče tim…

Roma i Napoli mogu do titule, tu je i Inter koji još nije zaslužio poverenje, ali pobeđuje ružno i marljivo sakuplja bodove, Lacio se nada plasmanu u Ligu šampiona… Konkurencija je mnogo, mnogo ozbiljnija nego prethodnih godina.

Situacija u Juventus je sve teža i manje podnošljiva. Bufon je javno progovorio o sramotnom momentu u kojem se ekipa nalazi, a između redova je uperio prst krivice u mlađe saigrače, pre svih Pogbu koji igra neprepoznatljivo loše od početka sezone. Prvi koji će platiti ceh ako se nešto ne promeni je Alegri. Danas su italijanski kladionice već izbacile i kvote za otkaz popularnom Maksu. Koeficijent je 3,50. Alegri je na klimavim nogama…

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.