Kozić: Stekli dragoceno iskustvo u LŠ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozić: Stekli dragoceno iskustvo u LŠ

Završili su odbojkaši Vojvodine NS seme učešće u Ligi šampiona porazom od Lotos Trefla iz Gdanjska (1:3), ali su u poslednjem meču grupne faze elitnog evropskog takmičenja pokazali da imaju snagu i kvalitet da igraju egal s mnogo skupljim i iskusnijim od sebe.

Puleni trenera Strahinje Kozića su se borili, izgarali za svaku loptu i imali pristup utakmici kao da im život zavisi od ishoda, a želja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << namera svih u klubu je da takav pristup bude i u domaćim takmičenjima, bez obzira na ime i kvalitet rivala.

Istini za volju, nisu se nešto posebno istakli arbitri u Ligi šampiona, ali na to ne vredi trošiti reči, tako je - kako je.

Pokazali su crveno-beli zavidan nivo igre u minulih šest evropskih utakmica, mladi igrači su imali šansu da se bore s nekim od najboljih igrača na svetu i stekli dragoceno iskustvo, koje će im koristiti u mečevima koji dolaze na finalnom turniru Kup Srbije, gde brane trofej, i u završnici domaćeg šampionata, gde imaju šampionske ambicije.

"Protiv Poljaka smo odigrali dobro, borbeno i motivisano i bez obzira na poraz zadovoljan sam prikazanim. Ostao je žal što nismo odigrali bolje u četvrtom setu i uveli meč u taj-brek. Imali smo sitnih problema, ali su momci pružili maksimum, verujem u njih i siguran sam da će biti sve bolji kako vreme bude odmicalo. Poljska liga je među najboljima na svetu i svaki duel s tako jakim ekipama nam znači zbog sticanja iskustva. Imali smo veoma težak period, mnogo utakmica u kratkom periodu, ali najvažnije je da se Liga šampiona vratila u Novi Sad. Mnogo smo naučili i sada se okrećemo izazovima u domaćim takmičenjima, gde su naše ambicije najveće", rekao je šef struke Vojvodine NS seme Strahinja Kozić.

Jedan od najiskusnijih, srednji bloker Borislav Petrović zadovoljan je prikazanim u evropskoj klupskoj eliti.

"Pružili smo maksimum, sakupili još iskustva, a nadam se da ćemo u predstojećem periodu pokazati još više energije i ponovo ući u seriju dobrih rezultata", najavio je Petrović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.