Ključa u Atini, Janakopulos prodaje PAO: FIBA Liga šampiona će ugasiti Evroligu!

Izvor: Sportske.net, 09.Jun.2020, 13:29

Ključa u Atini, Janakopulos prodaje PAO: ''FIBA Liga šampiona će ugasiti Evroligu!''

Njegove izjave uvek imaju odjeka, ova današnja pogotovo.

Već nedeljama Dimitris Janakopulos, prvi čovek Panatinaikosa vodi verbalni rat sa izvršnim direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom, uz pretnju da bi PAO mogao uskoro da napusti Evroligu i pređe u FIBA Ligu šampiona.

Danas se Janakopulos ponovo obratio medijima i ponovio stav da bi njegov klub trebalo ubuduće da igra u FIBA Ligi šampiona.

Ali, onda je usledio pravi bum - Panatinaikos >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je na prodaju, a cena je 25 miliona evra, saopštio je Janakopulos.

''Radije bih igrao FIBA Ligu šampiona. Odluka mora biti donesena od svih strana i naravno od navijača našeg kluba. Takođe, odlučio sam da prodam Panatinaikos za 25 miliona evra. Do tada će klub funkcionisati samo sa primanjima koje ostvarimo uz kontrolu ljudi kojima verujem'', objasnio je Janakopulos.

I ne samo što želi da se Panatinaikos preseli u FIBA Ligu šampiona, nego i veruje da će elitno takmičenje u organizaciji FIBA uskoro ugasiti Evroligu.





''Evroliga je konačno dobila ravnog konkurenta. FIBA Liga šampiona koja stiže i spremna je da ugasi Evroligu. Pre dve godine, shvatili smo da nisu spremni. Sada jesu'', poručio je Janakopulos.

Dakle, suština je da Janakopulos ''ne može sam'' da odluči o izlasku iz Evrolige, što je potom i pojasnio.

''Ja nisam rekao da napuštamo Evroligu. Situacija će se i dalje procenjivati. Ali, ja se nadam da ćemo odlučiti da pređemo u FIBA Ligu šampiona''.

Naravno, imao je još ponešto da poruči Đordiju.





''Panatinaikos, Olimpijakos i Makabi donose prihgod Evroligi. Mi održavamo Evroligu! Na nedavnoj konferenciji, predstavnik Reala je rekao da Evroliga bez Panatinaikosa neće postojati. Veoma časno. Neka to neko prenese gospodinu Đordiju.





Evroliga je 'crna kutija'. Timovi ne znaju gde prihodi odlaze i odakle dolaze. Svi su shvatili da je Evroliga dostigla tačku 'nula' sa Đordijem Bertomeuom kao pretpostavljenim'', naglasio je Janakopulos.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odlazim, PAO je na prodaju je za 25M€ – Liga šampiona će ugasiti Evroligu"

Izvor: B92, 09.Jun.2020

Dimitris Janakopulos, kontroverzni vlasnik Panatinaikosa, saopštio je da izlazi iz grčkog velikana i da je klub na prodaju za 25 miliona evra...Janakopulos se godinama unazad nalazi u sukobu sa Evroligom i postoji velika verovatnoća da će "zeleni" napustiti elitnom takmičenje..."Evroliga je crna...

Nastavak na B92...

ŠOKANTNA ODLUKA VLASNIKA PANATINAIKOSA: Klub je NA PRODAJU! Cena 25.000.000!

Izvor: Kurir, 09.Jun.2020

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos saopštio je danas da prodaje taj grčki košarkaški klub za 25 miliona evra.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.