Kiker: Najbolji su Švajnštajger i Hajnkes

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Jul.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiker: Najbolji su Švajnštajger i Hajnkes

Nemački reprezentativac iz Bajerna Bastijan Švajnštajger i doskorašnji trener Bavaraca Jup Hajnkes izabrani su za najbolje u prethodnoj sezoni Bundeslige, u tradicionalnom izboru magazina Kiker.
(FOTO: AP)
Švajnštajger je u izboru za najboljeg igrača dobio 92 od ukupno 527 glasova i pobedio ispred saigrača Franka Riberija (87) i Tomasa Milera (85).
– Moram da priznam da sam malo iznenađen, jer je bilo trenutaka kada ste me kritikovali - izjavio je Švajnštajger, jedan od najzaslužnih za istorijsku triplu krunu Bajerna – Bundesliga, Kup Nemačke i Liga šampiona.
Na četvrto mesto plasirao se Robert Levandovski, a potom slede Filip Lam, pa Štefan Kisling, napadač Bajera iz Leverkuzena, prethodne sezone najbolji strelac lige sa 25 golova, zatim Mario Gece, Ilkaj Gundogan, Roman Vajdenfeler, a tek na 10. mestu završio je junak finala Lige šampiona Arjen Roben.
U glasanju za trenera sezone nije bilo ni najmanje dileme, što je i logično, imajući u vidu fenomenalan Hajnkesov oproštaj od Bajerna.
On je osvojio 383 boda, drugopplasirani Kristijan Streč iz Frajburga 77, dok je trener Dortmunda Jirgen Klop na trećem mestu dobio „samo” 17 bodova.
U konkurenciji dama za najbolju je proglašena Martina Miler iz Volfsburga.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bastijan Švajnštajger igrač godine u Nemačkoj

Izvor: Blic, 28.Jul.2013

Fudbaler Bajerna Bastijan Švajnštajger izabran je za najboljeg fudbalera Nemačke u 2013. godini. Reč je o tradicionalnoj godišnjoj anketi sportskih novinara koju organizuje magazin “Kiker” i koja se održala po 54. put. ..Švajnštajger je u tesnoj trci dobio najviše glasova (92), a iza njega...

Nastavak na Blic...

Priznanja za Hajnkesa i Švajnštajgera

Izvor: Danas, 28.Jul.2013

Doskorašnji trener Bajerna iz Minhena Jup Hajnkes i nemački reprezentativac iz redova Bavaraca Bastijan Švajnštajger izabrani su za najbolje u prethodnoj sezoni Bundeslige u tradicionalnom izboru magazina Kiker. Hajnkes je za najboljeg trenera izabran sa 383 osvojena boda, drugoplasirani je Kristijan...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.