KO ĆE VRATITI STARU SLAVU: Veliki okršaj u Nemačkoj - Šahtjor udara na Bazel!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 09:32

KO ĆE VRATITI STARU SLAVU: Veliki okršaj u Nemačkoj - Šahtjor udara na Bazel!

Samo jedna šansa je pred njima.

Liga Evrope se konačno vratila, doduše u novom formatu, zavešnica ovog prestižnog turnira odigrava se u Nemačkoj gde će se za plasman do finala igrati na jednu dobijenu utakmicu. Večerašnju borbu za polufinale otpočinju Šahtjor i Bazel. Utakmica će biti održana u Areni AufŠalke u Gelsenkirhenu, a pobednik će 16. avgusta ići Inter iz Milana koji je mesto u završnici obezbedio pobedivši Bajer Leverkuzen.

Šahtjor je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ove sezone igrao u grupnim fazama Lige šampiona, ali je na kraju završio treći iza Mančester sitija i Atalante.

Luis Kastro ne može se olako primiriti u ovom takmičenju, posebno imajući u vidu da su podigli Kup UEFA 2009. godine.

U međuvremenu, Bazel je osigurao da će oni biti prisutni u četvrtfinalu takmičenja uspehom od 4: 0 nad bundesligaškim Ajntrahtom iz Frankfurta.

Švajcarski velikani pobedili su u martu 3: 0 u Nemačkoj, pre nego što su završili posao u četvrtak uveče, zabeleživši pobedu od 1: 0 i plasirali se u najboljih osam.

Ekipa Marsela Kolera završila je na trećem mestu iza Jang Bojsa i Sent Galena u svojoj domaćoj ligi, koja je završena tek početkom ovog meseca, što znači da bi trebali biti u boljoj formi u pogledu kondicijske utakmice, ako ne i malo umorniji od svojih protivnika.

Bazel je bio polufinalista u Ligi Evrope u periodu od 2012-13, dok su na ovom takmičenju dobili 50 od 110 mečeva.

Meč je na programu u utorak od 21:00.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukovima otupele kandže pred kraljicom Lige Evrope

Izvor: MozzartSport.com, 11.Avg.2020

Vulverhempton bez Džonija i Podensea ide na Sevilju koja je svaki put osvajala slabije kontinentalno takmičenje kada bi stigla do četvrtfinala..Bio bi to senzacionalan uspeh za Vulverhempton, ako bi preko Lige Evrope uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona. A s obzirom da su najveći timovi u završnici...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.