Jeste li spremni? Utorci i srede konačno ponovo imaju smisao!

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2016, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeste li spremni? Utorci i srede konačno ponovo imaju smisao!

Posle tačno 108 dana, ponovo kreće ono što najviše volimo - Liga šampiona, sezona 2016/17.

Večeras od 20.45 startuje nova sezona Lige šampiona, branilac titule je Real Madrid koji će se sa najboljim evropskim timovima boriti za prestižni evropski trofej.

Veliko finale zakazano je za treći jun na stadionu ''Milenijum'' u Kardifu.

Pre svega, pozovimamo Vas da i ove sezone pokažete >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << svoje umeće i zaigrate sa na nama besplatni fantazi Lige šampiona i osvojite vredne nagrade.

Naš tim za prvo kolo je spreman, pogledajte OVDE i uključite se i prihvatite naš izazov!


Zabava za milione ljudi i zabava koja donosi milione evra učesnicima i ove sezone će biti najgledanije takmičenje na svetu. Imamo 32 najbolje ekipe iz cele Evrope, tačnije iz 16 zemalja - Španije, Engleske, Italije, Nemačke, Francuske, Holandije, Belgije, Rusije, Turske, Bugarske, Hrvatske, Poljske, Škotske, Danske, Švajcarske i Portugala.

Što se zarade tiče, računica je i više nego odlična - svaki učesnik grupne faze takmičenja automatski je zaradio 12.000.000 evra od UEFA. Pobeda u grupnoj fazi vredi 1,5 milion evra, dok remi donosi 500.000 evra. Plasman u nokaut fazu, odnosno osminu finala obezbeđuje dodatnih 5.5 miliona evra svakom klubu.

Kada pogledamo spisak ekipa koje nastupaju ove godine, deluje da je Liga šampiona slabija nego prethodnih godina. To se pre svega odnosi na engleske klubove, pošto nedostaju Mančester junajted, Čelsi i Liverpul posle očajne prošle sezone, pa su umesto njih po imenima manji Lester i Totenhem.

Italijani su spali na samo dva kluba i Serija A već godinama, izuzev Juventusa, nikako ne može da se pohvali nastupima u Ligi šampiona. Već nekoliko godina za redom nedostaju velikani Milan i Inter, dok je Roma ispala u plej ofu od Porta, pa će čast Italijana braniti Juventus i Napoli.

Španci tradicionalno imaju minimum četiri predstavnika - Barselonu, Real Madrid, Atletiko Madrid i Sevilju, a malo je falilo da drugu godinu u nizu budu jedina zemlja sa pet predstanika, ali je Viljareal eliminisan od Monaka, takođe u plej ofu.

Nemci imaju ponovo četiri predstavnika - Bajern Minhen, Borusiju Dortmund, Bajer Leverkuzen i Borusiju Menhengladbah.

Ove sezone, imamo samo jednog debitanta, a to je ruski Rostov koji će uz CSKA iz Moskve braniti čast Rusa. Ekipa i Rostova imaće najtežeg rivala na istorijskoj premijeri pošto gostuje minhenskom Bajernu.

Naravno, i ove godine, naša zemlja neće imati klupskog predstavnika, ali će Srbiju predstavljati devetoricu igrača, kao i sudijski tim na čelu sa Miloradom Mažićem, koji će suditi duel prvog kola između Benfike i Bešiktaša.

Od igrača nisu registrovani Luka Jović i Ivan Šaponjić, dok će za svoje timove igrati - Zoran Tošić (CSKA Moskva), Duško Tošić (Bešiktaš), Radosav Petrović i Lazar Marković (Sporting Lisabon), Miroslav Radović (Legija), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Ljubomir Fejsa i Andrija Živković (Benfika), Andrija Pavlović (Kopenhagen).

Derbi prvog kola jeste duel između Pari sen Žermena i Arsenala, koji će definitivno biti u centru pažnje.

PSŽ ne igra na očekivanom nivou na startu sezone, Unaj Emeri još uvek sprovodi svoje ideje, ali ni Arsenal ne blista pošto se muči u Premijer ligi.

Aktuelni šampion Real Madrid dočekuje lisabonski Sporting, a u fokusu će svakako biti Kristijano Ronaldo koji će se sastati sa svojim matičnim klubom.

Barselona dočekuje škotski Seltik, dok se u drugom meču grupe C sastaju Mančester siti i Borusija Menhengladbah.



Utorak, 13. septembar



Grupa A:

20.45 Bazel – Ludogorec

20.45 Pari Sen Žermen – Arsenal

Grupa B:

20.45 Benfika – Bešiktaš

20.45 Dinamo Kijev – Napoli

Grupa C:

20.45 Barselona – Seltik

20.45 Mančester Siti – Borusija Menhengladbah

Grupa D:

20.45 Bajern – Rostov

20.45 PSV Ajndhoven – Atletiko Madrid


Sreda, 14. septembar

Grupa E:

20.45 Totenhem - Monako

20.45 Bajer Leverkuzen - CSKA Moskva

Grupa F:

20.45 Real Madrid - Sporting

20.45 Legija - Borusija Dortmund

Grupa G:

20.45 Klub Briž - Lester

20.45 Porto - Kopenhagen

Grupa H:

20.45 Juventus - Sevilja

20.45 Lion - Dinamo Zagreb

Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Turska

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Čeferin kritikovao tajni dogovor oko promena u Ligi šampiona

Izvor: Beta, 13.Sep.2016

Kandidat za predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Slovenac Aleksandar Čeferin kritikovao je danas tajni dogovor kojim se garantuje četiri mesta u grupnoj fazi Lige šampiona za četiri najbolje evropske fudbalske lige.Predsednik Fudbalskog saveza Slovenije je u izjavi za Asošiejted pres izrazio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.