IVANOVIĆ DAO DVA GOLA, REAL I ČELSI MEĐU 16 NAJBOLJIH

Izvor: Kurir, 04.Nov.2010, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVANOVIĆ DAO DVA GOLA, REAL I ČELSI MEĐU 16 NAJBOLJIH

BEOGRAD - Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su u sredu veče u gostima kod Kluža sa 4:0 i u četvrtom kolu Grupe E Lige šampiona osigurali mesto u osmini finala Lige šampiona.

Najzaslužniji za pobedu Bajerna bio je trostruki strelac Mario Gomes, koji je golovima u 12, 24. i 71. minutu rešio utakmicu. Rumunski tim je dokrajčio pogodak Tomasa Milera u 90. minutu.

Bajern je u četiri dosadašnja kola ostvario maksimalan učinak i sada ima 12 bodova, dok je na drugo mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izbila Roma sa šest, pošto je u Bazelu savladala istoimeni tim sa 3:2.

Žeremi Menjes je u 16. minutu postigao prvi gol za Romu, a kapiten Frančesko Toti je u 25. povisio na 2:0, pošto je iskoristio penal dosuđen zbog prekršaja Valentina Štokera nad Jon-Anreom Riseom. Aleksandar Fraj je u 69. minutu vratio nadu Bazelu, ali je meč odlučen u 76. minutu kada je rezervista Leandre Greko postigao i treći gol za Romu. Đerdan Šaćiri je u 83. minutu samo ublažio poraz Bazela.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović postigao je dva gola u pobedi fudbalera Čelsija nad moskovskim Spartakom od 4:1 u četvrtom kolu Grupe F Lige šampiona.

Čelsi je zahvaljujući pobedi u Londonu osigurao i plasman među 16 najboljih ekipa Evrope. Spartak će u nastavku takmičenja za to mesto morati da se bori sa Olimpikom iz Marseja, koji je gostima kod Žiline deklasirao rivala sa 7:0. Trostruki strelac za Olimpik bio je Andre-Pjer Žinjak, dva gola je postigao Lučo Gonsales, a mrežu Žiline pogođali su i Gabrijel i Loik Remi Hajnce. Sve golove Olimpik je postigao do 63. minuta meča.

Čelsi je, sa druge strane, sve golove postigao u drugom poluvremenu utakmice sa Spartakom. Ruse je načeo Nikola Anelka u 49. minutu, da bi u 62. Didije Drogba duplirao prednost engleskog šampiona. Ivanović je prvi gol postigao u 66. minutu kada je glavom iskoristio centaršut Drogbe iz slobodnog udarca. Nikita Baženov je u 86. minutu smanjio zaostatak Spartaka, a Ivanović, koji je bio strelac i u subotnjoj prvenstvenoj pobedi Čelsija nad Blekburnom, u drugom minutu sudijske nadoknade postavio je konačan rezultat.

Fudbaleri madridskog Rela golom u sudijskoj nadoknadi uspeli su da se neporaženi vrate sa gostovanja kod Milana u četvrtom kolu Grupe G Lige šampiona - 2:2.

Strelac spasonosnog gola za Real, koji je kraljevskom klubu obezbedio i mesto u osmini finala Lige šampiona, bio je rezervista Pedro Leon. Real je prethodno ispustio i prednost od 1:0 do kojeg je stigao zahvaljujući pogotku Gonzala Igaina u 45. minutu.

Milan je, ipak, uspeo da preokrene rezultat posle ulaska iskusnog Filipa Inzagija na teren u 60. minutu. Samo osam minuta kasnije 37-godišnji Inzagi je postigao prvi gol za Milan, pošto je naleteo na loptu koju je posle šuta Zlatana Ibrahimovića u polje izbio golman Reala Iker Kasiljas.

Inzagi je u 78. minutu postigao i drugi gol za Milan, što je njemu bio 70. pogodak u evropskim takmičenjima. Bod Realu, međutim, u trećem minutu sudijske nadonade doneo je Leon.

Okser je na drugoj utakmici Grupe savladao Ajaks sa 2:1 i ostvario prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone. Pobednički gol za francuski tim postigao je rezervista Steven Langil u 84. minutu meča. Prethodno je Frederik Samaritimo u devetom minutu doveo Okser u vođstvo od 1:0, da bi u 79. minutu Tobi Aldervireld izjednačio na 1:1.

Fudbaleri Partizana izgubili su od Brage sa 0:1 u četvrtom kolu Grupe H Lige šampiona, dok je Šahtjor u Donjecku pobedio Arsenal sa 2:1 i londonskom timu naneo prvi poraz ove sezone u najkvalitetnijem klupskom takmičenju Evrope.

Braga je do pobede u Beogradu stigla zahvaljujući golu Mojseša u 35. minutu utakmice i tako osigurala barem treće mesto na tabeli, koje donosi i učešće u Ligi Evropa na proleće. Mogao bi portugalski tim i do drugog mesta, ali jako teško s obzirom na ubedljive poraza od Arsenala i Šahtjora u prva dva kola.

Težak poraz u prošlom kolu pretrpeo je i Šahtjor, jer je u Londonu izgubio od Arsenala sa 1:5, ali se večeras donekle revanširao pobedom od 2:1. Arsenal je prvi postigao gol, pošto je Tio Volkot u 10. minutu savladao Andrija Pjatova.

Šahtjor je, ipak, izjednačio u 28. minutu i to zahvaljujući autogolu 19-godišnjeg Krejga Istmonda, koji je debitovao u Ligi šampiona. Tri boda Šahtjoru doneo je pogodak nekadašnjeg napadača Arsenala Eduarda, koji je u 45. minutu iskoristio dodavanja saigrača iz hrvatske reprezentacije Darija Srne. Arsenal i Šahtjor sada imaju po devet bodova, a Braga šest.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.