Herta ispala iz Bundeslige, totalna drama za Ligu šampiona

Izvor: B92, 20.Maj.2023, 17:45

Herta ispala iz Bundeslige, totalna drama za Ligu šampiona

Šokantan završetak meča sa Bohumom po Berlince, primili su gol u nadoknadi vremena i time izgubili i teorijske šanse da se spasu

Kolo pre kraja sezone u nemačkoj Bundesligi fudbaleri Herte "obezbedili" su selidbu u niži rang.

Ekipa trenera Pala Dardaja odigrala je 1:1 na Olimpijskom stadionu protiv Bohuma - gol je primila u 93. minutu - i tako ostala na začelju tabele bez šanse da se u poslednjih 90 minuta fudbala domogne pretposlednje pozicije.

Herti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su samo pobede u poslednje dve runde bile slamka spasa, delovalo je da su nadomak prve pošto su golom Tusara vodili od 63. minuta, međutim duboko u nadoknadi vremena usledio je šamar za Berlince - gol Šloternbeka u 94. minutu.

Sudija je ubrzo odsvirao kraj, koji za Hertu znači i kraj svake nade da se može sačuvati u društvu najboljih.

Još jednu turbulentnu sezonu Herta je završila eliminacijom u Cvajtu, što je treći put za ovaj klub u poslednjih 13 sezona (ukupno sedmi put u istoriji).

Bohumu je ovaj bod bio od neverovatnog značaja jer ga je održao iznad "živog blata" zone ispadanja u kojoj su, osim prežaljene Herte, Štutgart i Šalke.

Poredak tih timova pred poslednje kolo je sledeći: Herta 26, Štutgart 29, Šalke 31, Bohum 32.

Biće, dakle, drame u borbi za opstanak (dva tima idu direktno u niži rang, treći otpozadi u baraž), a velika uzbuđenja očekuju se i u borbi za poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Union Berlin je danas propustio priliku da praktično obezbedi elitu, međutim poražen je od Hofenhajma u gostima 4:2, tako je ostao bodovno poravnat sa Frajburgom na deobi četvrte pozicije - dok je na samo bod više Lajpcig doduše sa utakmicom manje (od 18:30 igra protiv Bajerna).

Od tog meča mnogo toga će zavisiti borba za elitno evropsko takmičenje ali i za titulu prvaka države.

Drugi kandidat za tron u Nemačkoj Borusija igra svoj meč u nedelju - u Bavarskoj protiv Augzburga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.