Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2021, 12:24

Gvardiolino i Tuhelovo rivalstvo, u Premijer ligi najavljuju ono što nas čeka u finalu Lige šampiona

Mančester Siti protiv Čelsija u subotu (18.30) ima priliku da i matematički obezbedi titulu

Kada čujete da igraju Mančester Siti i Čelsi, verovatno prvo pomislite na finale Lige šampiona. Međutim, još je rano za to. Taj meč se igra tek 29. maja. Sada, tačno tri nedelje pre toga, u subotu od 18.30 časova sastaju se na Etihadu u okviru 35. kola Premijer lige.

Teško da je moguće da nešto sakriju Pep Gvardiola i Tomas Tuhel jedan od drugog, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali verovatno će pokušati obojica trenera da uigraju nešto novo za to veliko finale. Građanima ovaj meč suštinski ne znači mnogo, iako bi eventualnom pobedom definitivno overio titulu. Siti je već viđen kao novi šampion, pitanje je samo momenta kada će i zvanično da bude krunisan.

18.30: (2,00) Mančester Siti (3,40) Čelsi (3,90)

Čelsiju sa druge strane trebaju bodovi. Neophodno je Plavcima da overe četvrto mesto na kraju sezone, kako ne bi njihov plasman u Ligu šampiona zavisio od velikog finala u Istanbulu.

Gvardiola i Tuhel su do sada jedan protiv drugog igrali šest puta. U vreme dok je Španac vodio Bajern, a Nemac Majnc i Borusiju Dortmund, odmerili su snage u pet navrata, a samo jednom je Tuhel sa „milionerima“ uspeo da osvoji bod. Sve ostale utakmice je izgubio. Međutim, ove godine je došao kod Gvardiole u Englesku, a odmah se priča promenila. U polufinalu FA kupa je uspeo da ga eliminiše, pobedom sa 1:0.

Istorijski gledano, Siti je slavio na prethodna tri susreta ovih rivala na Etihadu, uz samo jedan primljen gol. Čelsi je prethodni put slavio u poslednjoj šampionskoj sezoni, u decembru 2016. Dueli ovih timova u Mančesteru često obiluju golovima. Bar tri pogotka pala su u četiri od poslednjih pet susreta, dok je više od dva gola bilo u šest od minulih sedam mečeva.

Zanimljivo, Čelsi od Tuhelovog dolaska ne zna za poraz na gostovanjima. Štaviše, rivalima su dozvolili samo četiri pogotka u periodu od tri meseca! Siti kod kuće kada dobija tradicionalno to bude sa bar dva pogotka u mreži protivnika. Kada gubi – dozvoli rivalu dva gola.

S obzirom na to koliko je Tuhel zategao odbranu, onaj kiks protiv VBA je na nivou statističke greške. Zato ne očekujemo mnogo golova u Mančesteru.

Obojica trenera će imati gotovo najjače sastave na raspolaganju. Za Mančester neće moći da igra samo Džon Stouns, zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Aston Vile pre dva kola. U londonskom timu povređen je samo Mateo Kovačić.

Gvardiola je pred meč pričao o svojim ranijim susretima sa Tuhelom i tome kako je bilo normalno što ga je pobeđivao u vreme dok je Nemac vodio Majnc.

Kada je bio u Majncu nije mogao da osvaja trofeje, kada je prešao u PSŽ osvojio ih je sve. Svim trenerima trebaju dobri klubovi i dobri igrači da bi mogli da osvajaju pehare, tu nema tajne. Ja sam imao sreće da sam vodio tri sjajna kluba, Barselonu, Bajern i sada Siti. Da sam otišao u tim bez ovakve finansijske moći, koji nema ovako sjajne igrače, ne bih mogao da napravim pobedničku mašinu“, iskren je Gvardiola.

Španac je dodao da je želja čitave ekipe da što pre i zvanično overi titulu, kako bi imala više vremena da se sprema za finale Lige šampiona.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO

Petak

Lester - Njukasl 2:4 (0:2)

/Olbrajton 80, Iheanačo 87 – Vilok 22, Damet 34, Vilson 64, 73/

Subota

13.30: (3,80) Lids (3,45) Totenhem (2,00)

16.00: (2,90) Šefild (3,00) Kristal Palas (2,65)

18.30: (2,00) Mančester Siti (3,40) Čelsi (3,90)

21.15: (1,33) Liverpul (5,40) Sautempton (8,50)

Nedelja

13.00: (3,25) Vulverhempton (3,10) Brajton (2,35)

15.05: (4,40) Aston Vila (3,60) Mančester Junajted (1,82)

17.30: (2,35) Vest Hem (3,35) Everton (3,05)

20.00: (1,45) Arsenal (4,40) Vest Brom (7,50)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Fulam (3,15) Barnli (3,45)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ČUKARIČKI BEZ BELE ZASTAVE PROTIV PARTIZANA: U Humskoj nije dobio ŠANSU, sada igra protiv bivšeg kluba

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021

Meč je na programu u nedelju (16.40)...Predstojeći meč između Čukaričkog i Partizana nema apsolutno nikakav rezultatski značaj, međutim, prvotimac kluba sa Banovog brda Miladin Stevanović upozorava da utakmice sa crno-belima uvek imaju posebnu važnost...Igrom slučaja, danas (18.30) u Mančesteru...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.