Gde je sad VAR? Sporan gol Kevina de Brujnea VIDEO

Izvor: B92, 10.Maj.2023, 09:33

Gde je sad VAR? Sporan gol Kevina de Brujnea VIDEO

Kevin de Brujne je sjajnim golom doneo Mančester sitiju remi u prvom meču polufinala Lige šampiona, ali je on doneo kontroverzu.

Belgijanac je fantastičnim udarcem sa dvadesetak metara izjednačio na 1:1 na Santjago Bernabeuu u 67. minutu.

Međutim, sporna je jedna situacija u akciji koja je prethodila kombinaciji u kojoj je Džek Griliš oduzeo loptu, prosledio je do Ilkaja Gindoana, koji ju je "namestio" De Brujneu za evrogol.

Nakon utakmice na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrežama se pojavio snimak iz TV prenosa na beIN televiziji, prema kojem je lopta u akciji pre ove izašla iz igre.

Sudije nisu svirale aut pa je nekoliko trenutaka kasnije De Brujne matirao zemljaka Tiboa Kurtou.

BeIN je svojom obradom snimka utakmice došao do zaključka da je lopta bila van terena pa nije sigurno koliko je ista procena precizna, ali zasad se čini da je u akciji pre akcije za gol Mančester sitija trebalo da bude suđen aut jer je lopta bila van terena.



"VAR obično treba da proveri da li je gol regularan ili ne. U ovakvoj situaciji moraju da intervenišu. Nisu išli dovoljno unazad da provere",
rekao je direktor globalnog razvoja fudbala u FIFA Arsen Venger, nekadašnji menadžer Arsenala.

Ovu situaciju je posle meča prokomentarisao trener Reala Karlo Ančeloti



"BeIN nam je pokazao da je lopta bila van. Videli smo. 3D tehnologija... Ali VAR to nije video",
rekao je Ančeloti.

Ovu situaciju je za Radio Marku objasnio sudijski ekspert Pavel Fernandesz. On tvrdi da se VAR nije mogao uključiti jer se, kao što smo i naveli, radi o promeni poseda.



"VAR to ne može proveriti jer je faza napada Engleza počela kasnije, nakon što je Kamavinga izgubio loptu"
, rekao je Fernandes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.