Galatasaraj plaća 50.000 evra UEFA, a mora da nadokandi i štetu Arsenalu

Izvor: Sportal.rs, 20.Okt.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galatasaraj plaća 50.000 evra UEFA, a mora da nadokandi i štetu Arsenalu

Galatasaraj, Bazel, Fejnord i Standard iz Liježa kažnjeni su zbog nepropisnog ponašanja njihovih navijača na utakmicama Lige šampiona i Lige Evropa, saopštila je Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije.

Galatasaraj je kažnjen sa 50.000 evra, jer su navijači turskog kluba na utakmici s Arsenalom u Ligi šampiona, odigranoj 1. oktobra, koristili pirotehnička sredstva i ubacivali ih na teren. Takođe, klub iz Istanbula ima rok od 30 dana da "tobdžijama" >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << plati štetu koju su njihovi navijači izazvali na "Emiratima". Arsenal je prijavio štetu na 100 stolica.

Švajcarski Bazel moraće da plati 40.000 evra, pošto su navijači ubacivali tvrde predmete ne teren tokom utakmice s Liverpulom. Holandski Fejnord i belgijski Standard će zbog međusobnog

sukoba navijača i korišćenja pirotehničkih sredstava na utakmici drugog kola Grupe G Lige Evropa morati da plate kaznu. Fejnord je kažnjen sa 17.000 evra, dok će Standard platiti dve hiljade manje.

(Foto: Beta/AP/Tim Ireland)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Kazne za Galatasaraj, Bazel, Fejnord i Standard

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Okt.2014

Fudbalski klubovi Galatasaraj, Bazel, Fejnord i Standard iz Liježa kažnjeni su danas zbog nepropisnog ponašanja njihovih navijača na utakmicama Lige šampiona i Lige Evropa, saopštila je Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA)...Galatasaraj je kažnjen sa 50.000 evra, jer su navijači...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.