Fajnal-for u Kelnu: Žarko Šešum juri evropsku titulu

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2011, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajnal-for u Kelnu: Žarko Šešum juri evropsku titulu

Momir Ilić je prošle godine u ovo doba izgovorio: „Ne prekidajte me, osvojio sam Ligu šampiona”. Bilo je to svega sat vremena pošto se njegov Kil popeo na krov Evrope, a on pokušavao da nadglasa saigrače u autobusu kako bi preneo sve utiske o velikom trijumfu.
Ovog 28. i 29. maja jedan drugi Srbin je u prilici da se nađe u sličnoj situaciji – Žarko Šešum.
Reprezentativac >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Srbije sa Rajn Nekar Lovenom juriša na krov Evrope. Njegovim Lavovima u polufinalu na putu stoji najtrofejniji tim Starog kontinenta Barselona.
Katalonci su se već okitili titulom u Španiji, a njihov desni bek, Mađar Laslo Nađ bi i evropsku krunu. Posvetio bi je Davidu Barufetu, Joakimu Boldsenu i velikom prijatelju Ikeru Romeru koji napušta Barsu da bi pojačao Fuhse iz Berlina.
Ta dva trofeja su nešto najbolje što može da se dogodi igraču u klupskoj karijeri. Jedan je već kod nas, nadam se da će sutra stići i drugi – optimistički će Nađ.
Biće to posve zanimljiv duel. Barsa zna kako se osvajaju te titule, pet puta za redom je to činila devedesetih dok se Lavovi sa Rajne tek uče.
Španski tim ne želi da mu se ponovi isto što i prošle godine u finalu. Ipak, dok su Katalonci mirno mogli da tempiraju formu za vrhunac sezone, Nemci su do poslednjeg momenta jurcali za i dogodine mestom u Ligi šampiona (četvrti u šampionatu) i ukoliko se ne domognu titule moraće opet da ga obezbede preko pozivnog turnira.
U dva ovosezonskasusreta, u grupi, Lavovi su se bolje snalazili, dobili su u Blaugrani (31:30), dok su u Masenhajmu remizirali (38:38) i to posle kontroverzi oko priznavanja gola Baresloni navodno posle isteka vremena.
Bareselonine uzdanice u ovom duelu mogli bi da budu pre svega neverovatni Sergej Rutenka. Taj čovek može da postigne gol kad hoće. Golman Šarić je u četvrtfinalu uništio Kil. Tu su i Romero i Igropulo. Na drugoj strani Žmal među stativama, takođe jedan od odlazećih, ne bi trebalo zanemariti ni vremešnog, ali prekaljenog Olafura Stefansona. Prvi strelac Lige šampiona Uve Genchajmer bez deset golova ove sezone ne računa da je igrao utakmicu, a i koeficijent uspešnosti mu je izuzetno visok. Tu je i pouzdani Hrvat Čupić. Žarko Šešum takođe žudi da se iskaže u svoj raskoši talenta...
Ipak, finalom pre finala smatra se sudar Siudad Reala i novog šampiona Nemačke Hamburga.
Iz Hamburške luke Domagoj Duvnjak poručuje da njegov tim uživa u lovorikama i ne oseća nikakav pritisak. Možda i to bude prednost više na strani čete Martina Švalba uz koga je i proslavljeni golman reprezentacije Jugoslavije Goran Stojanović Beli. Treba li zanemariti i činjenicu da za ovaj tim igraju braća Bertran i Gijom Žil, pa ubitačni i neumoljivi Lindberg na desnom krilu, kad zatreba i Šreder, Hans, Duvnjak, Kraus...
Ali, na španskoj strani je Talant Dušebajev, tri puta u pet godina sa Siudad Realom prvak Evrope. I, on želi više od prošlogodišnjeg polufinala, kaže i da je naučio i na sopstvenim greškama. Njegovi aduti su antilope Abalo i Davis i vraški nesnosan i neuhvatljiv na crti Julen Aginagalde, već dve godine najbolji igrač u Španiji kao i Arpad Šterbik koji se ekipi trebalo da pridruži u Nemačkoj sa zakašnjenjem zbog problema sa blizancima... Trofej Lige šampiona za njih je iskupljenje zbog gubitka titule u Španiji. Mada, još na početku sezone Arpad Šterbik reče:
Ne bi bilo shvaćeno kao tragedija ni da ne osvojimo ni jedan, ali kao sportista uvek želiš ono najviše.
Sve to vam garantuje mnogo dobrog rukometa u naredna dva dana, pravo uživanje. Ali, pre svega verujemo da ćete držati fige Žarku Šešumu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Šešum u borbi za trofej

Izvor: B92, 28.Maj.2011, 10:55

Ovog vikenda u Kelnu se održava završni turnir EHF Lige šampiona za muškarce...U dresu Rajn Nekar Levena, za najvredniji pehar u klupskom rukometu, boriće se i srpski reprezentativac Žarko Šešum...Tako ni ove sezone, završnica neće proći bez naših internacionala, uz podsećanje da je prošlu...

Nastavak na B92...

LŠ: Bivši golman Zvezde odveo Barselonu u finale

Izvor: Sportal.rs, 28.Maj.2011

Barselona je prvi finalista Lige šampiona. Katalonci su u prvom meču fajnal-fora u Kelnu savladali Rajn Nekar Leven sa 30:28 (12:12).

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.