FIBA Liga šampiona promenila format: Pobedniku milion evra

Izvor: Press, 10.Maj.2017, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA Liga šampiona promenila format: Pobedniku milion evra

Ovo takmičenje će od sledeće sezone umesto 40 imati 32 kluba i počeće 10. oktobra. Premija za osvajanje će biti duplirana.
foto: novosti.rs
KOŠARKAŠKA Liga šampiona promenila je format i od sledeće sezone će imati 32 umesto 40 klubova. Direktan plasman u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ligu šampiona obezbediće 24 kluba, dok će osam doći iz kvalifikacija.
Grupna faza FIBA Lige šampiona počeće 10. oktobra i trajaće do 7. februara. Regularni deo sezone imaće četiri grupe sa po osam timova, a najbolja četiri iz svake će se plasirati u osminu finala. Petoplasirani i šestoplasirani timovi iz svake grupe imaće priliku da takmičenje nastave u FIBA Evropa kupu.
Osmina finala i četvrtfinale igraće se na dve utakmice, a potom sledi fajnal-for, koji će se održati od 4. do 6. maja.
FIBA je usvojila i novi pravilnik, po kom će svaka ekipa u sastavu morati da ima petoricu domaćih košarkaša.
Takođe, premija osvajaču Lige šampiona biće duplirana, pa će najboljem klubu na kraju takmičenja pripasti "okruglo" milion evra.
Ostaje da se vidi kako će se ovog leta popuniti "redovi" FIBA Lige šampiona, jer su neke zemlje i klubovi najavili da će sada dati prednost Evrokupu, koji organizuje rivalska kompanija EKA.
Srbiju su u prvom izdanju Lige šampiona predstavljali Partizan i Mega Leks.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.