Englezi birali - Deset najgorih transfera ove godine u PL!

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2020, 10:28

Englezi birali - Deset najgorih transfera ove godine u PL!

London pobrao najviše "priznanja".

Do kraja engleske Premijer lige je ostalo još četiri kola.

Šampion se zna, naslućujemo i one koji će otiću u Čempionšip dok je trka za treću i četvrtu poziciju još uvek otvorena. Plasman u Ligu šampiona nosi svoje finansijske dobiti, nadamo se da će klubovi znati kako da raspolažu svojim novcem na sledećoj transfer pijaci.

Dejli Star je odredio deset transfera koja su najviše razočarala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Žoelinton - Njukasl

Brazilac je došao prošlog leta za sumu od 40 miliona funti iz Hofenhajma. Možemo reći da njegov gol vredi 20 miliona pošto je postigao tek dva u 33 utakmice u PL.

David Luiz - Arsenal

Pisali smo o njemu dosta, Brazilac je "briljirao" po restartu šampionata. Njegov transfer iz Čelsija koštao je svega osam miliona funti, ali kada dodamo komisiju njegovog agenta, ugovor i bonuse transfer raste na 24 miliona funti.

Vesli - Aston Vila

Brazilac je stigao za 22 miliona funti u redove novopečenog premijerligaša. Imao je dobar početak, ali je onda usledila ozbiljna povreda. Po povratku na teren Vesli ni nalik pređašnjem igraču, zabeležio je svega pet golova na 21 utakmici. Problem može biti još veći ukoliko se Vila ekspresno vrati u Čempionšip, napadač je veliki finansijski teret.

Andre Gomeš - Everton

Njegova druga sezona u Evertonu će ostati u pamćenju incidenta i povrede posle duela sa Sonom iz Totenhema. "Karamele" su ga otkupile prošlog leta za 25 miliona evra, mada deluje da Portugalac na trenutke pokazuje zašto je doveden.

Žoao Kanselo - Mančester Siti

Fudbalska Evrope je iznenađujuće gledala na transfer Portugalca u Siti, Juventus ga je pustio za 55 miliona funti, ka Torinu je otišao Danilo. Kanselo je pak razočarao, nije ni pružio jaču konkurenciju Kajlu Voker te je zabeležio tek 15 nastupa u Premijer ligi.

Če Adams - Sautempton

Adams je stigao za sumu od 15 miliona funti iz redova Birmingema gde je postigao 22 gola u Čempionšipu. U "svecima" učinak dosta drugačiji, startovao je svega na tri utakmice, da bi jedini gol postigao protiv Mančester Sitija pre nedelju dana. Gol jeste bio sa 40 metara, ali teško da je vredio čitavih 15 miliona.

Tangi Ndombele - Totenhem

Za Francuza su lomili koplje "pevci" i Juventus, na kraju tim iz Londona je isplatio neverovatnih 60 miliona evra predstoji i uplata od deset dodatnih miliona ako bivši igrač Liona ispuni dogovorene brojke. Žoze Murinjo je jasno iskazao averziju prema veznjaku, nazvao ga je i Ju-Tjub fudbalerom što dosta govori o ponašanju Francuza na treningu, ali i van njega.

Deni Velbek - Votford

Njegov neverovatan gol u stilu Kristijana Ronalda protiv Norič prošle nedelje je bio njegov prvi gol u PL još od avgusta 2018. godine. Stigao je na "Vikaridž" kao slobodan igrač, ali samo pet igrača "stršljenova" zarađuje više od njega.

Roberto - Vest Hem

Španac je isto došao kao slobodan igrač u London, pre toga je nosio dres Espanjola. Po povredi Fabijanskog je dobio svoju priliku, ali su njegove intervencije kumovale golovima Evertona, Šefilda, Njukasla i Barnlija - protiv koga je sam uneo loptu u svoj gol. Ubrzo je usledila nova seldiba te Roberto od januara nosi dres Alavesa kao pozajmljeni igrač "čekićara". Jasno da je za kratko vreme ostavio dubok trag.

Patrik Kutrone - Vulverhempton

Vulvsi su bili jedan od aktivnijih timova tokom leta, uložili su oko 20 miliona evra u dolazak Italijana iz Milana. Očekivalo se da će na "Molinou" ispuniti svoj potencijal, ali se desilo upravo suprotno. Nastupio je na 24 utakmica sa učinkom od svega tri gola, da bi se u januaru vratio u Italiju gde nosi dres Fiorentine na pozajmici.

Ovako su birali engleski novinari, ko ne pripada ovde a ko sa druge strane fali?
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.