Emerijeva strašna armija - PSŽ je konačno smućkao koktel za Ligu šampiona!

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2016, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emerijeva strašna armija - PSŽ je konačno smućkao koktel za Ligu šampiona!

Novi trener Svetaca je čovek za velika dela, što je pokazao u Sevilji, a ima i tim s kojim može ozbiljno da barata. Ušati, čuvaj se sile sa Parka prinčeva

Rezultati u predsezoni, meč u Superkupu Francuske, zdrava logika, učinjeno na transfer pijaci - sve govori da ćemo ove sezone gledati zverski Pari Sen Žermen. A ključni sastojak celokupnog koktela i mastermajnd projekta je Unaj Emeri. Čini se da si bogati Arapi dovođenjem Španca napravili temelj oko kog mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << grade uspešnu kuću.

A kako će ona izgledati?

Na golu će biti Kevin Trap. Po strani dva veoma brza i probojna igrača - na desnom boku Serž Orije, levo Levin Kurzava. Štoperski tandem jedan od najjačih u evropskom fudbalu koji čine Brazilci Tijago Silva i David Luiz. I to deluje da se neće previše menjati, osim što će Orije imati ozbiljnu konkurenciju u vidu novopridošlog Belgijanca Tomasa Menijea.

Orije i Kurzava po imenima ne deluju tako snažno poput štoperskog tandema, ali svako ko je gledao pripremne mečeve mogao je da se uveri da oni kod Emerija imaju veoma ofanzivnu ulogu, da dosta asistiraju, ali i postižu golove i da su ozbiljna sanga tima.

U veznom redu neverovatna gužva. Na zadnjem vezom tu su Gžegož Krihovjak i Blaz Matuidi, s tim što je logičnije da igra Poljak s obzirom da je došao za 33.600.000 evra, dok bi Francuz mogao da promeni sredinu. Zainteresovani su Mančester Junajted i Real Madrid između ostalog.

Dalje, sredinu terena krasiće imena poput Marka Veratija i Havijera Pastorea. Verati je sigurno momak kog bi svaki trener na svetu poželeo u ekipi, njegova tehnika, kretnja, poznavanje fudbala je impozantno.

Ali iako se na njega najviše računa, jako će biti zanimljivo posmatrati kako će se Havijer Pastore ponašati. On je praktično sam razmontirao Lion u finalu Superkupa, bio je mozak operacije i ovo bi mogla da bude njegova sezona. Tu je i odlični Tijago Mota kao i Benžamin Stambuli. Neko od ovih sjajnih fudbalera će morati da sedi na klupi.

Po krilima - ludilo. Pridošlica iz Real Madirda Hese Rodrigez i Lukas Mora na levom boku, na desnom Anhel Di Marija i Hatem Ben Arfa, mada ovaj drugi mađioničar s loptom može da igra i po sredini, pa čak ga je Emeri koristio i u špicu gde je Edinson Kavani neprikosnoven.

Emeri je najavljivao da želi da dovede još jednog pravog špica, pominjao se Baka, a problem je bio broj stranaca van Evropske Unije. Hese bi možda mogao da odigra i u samom špicu, ali za pohod ka trofeju Lige šampiona možda nedostaje još jedno jako ime. Očekujemo željno da vidimo ko će to biti. Meta je bio i Aleksandre Lakazet, i dalje je, ali Lion traži baš mnogo novca i ne želi da proda najboljeg igrača.

Svi ovi igrači imaju kvalitet na papiru, a kako tek dobro izgledaju na terenu. Do sada su pod vođstvom Emerija tukli VBA S 2:1. Inter je nastradao sa 3:1. Aktuelni prvak Evrope Real Madrid poražen je istovetnim rezultatom. Lester kao šampion Engleske je kapitulirao sa četiri gola u mreži, a najavljena je i apsolutna dominacija u Francuskoj pomenutom pobedom u Superkupu nad Lionom od 4:1.

Brutalno.

Hese je plaćen 25.000.000, Đovani lo Selso 10.000.000, Tomas Menije 7.000.000, a najskuplji je bio Gžegož Krihovjak sa cenom od 33.600.000. Otišao je Lukas Dinj za 16.500.000, klub je napustio i Van der Vil. Ne treba zaboraviti, bez obeštećenja je stigao i Hatem Ben Arfa.

Do kraja prelaznog roka veoma je moguć odlazak Matuidija, ali i možda dolazak nekog špica koji bi odmenio El Matadora. Kako bilo, ovo već sada izgleda kao tim koji je kadar da osvoji Ligu šampiona.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.