Efekat Ronaldo i dalje ne daje mira Madriđanima!

Izvor: Sportske.net, 03.Nov.2019, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Efekat "Ronaldo" i dalje ne daje mira Madriđanima!

Zidanova ekipa se suočava sa velikim problemima u realizaciji.

Kristijano Ronalo započinje svoju drugu sezonu u redovima Juventusa, na početku Serije A ima pet postignutih golova na devet utakmica dok u Ligi šampiona ima tek jedan gol.

Portugalac je Madriđane navikao na tradicionalno rušenje rekorda kada su u pitanju golovi, nešto što nedostaje trenutno ekipi sa "Santijago Bernabea". >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Zidanovi puleni nisu uspeli sinoć da postignu gol u duelu sa Betisom, ovo je bila njihova četvrta utakmica tokom ove sezone da nisu stigli do mreže protivnika.

Napadači Real Madrida su razočarali takođe u u utakmica protiv PSŽ-a, Atletiko Madrida i Majorke, što znači statistički gledano da "blankosi" nisu dali gol na 28.57 procenata odigranih utakmica ove sezone.

Šablon je sličan i u prvoj sezoni u post Ronaldo eri, kada Madriđani nisu dali gol na 13 od 57 odigranih utakmica što daje procenat od 22.87 procenata. Za vreme Ronalda, najuspešniji klub Evrope nije uspeo da postigne gol na 46 od 519 mečeva što iznosi upadljivo malih 8.86 procenata.

Tokom sezone 2016/2017 Madriđani su čak uspeli da daju gol na svih 60 odigranih mečeva tokom cele sezone.

Real Madrid je dosta uložio u transfere tokom leta, u napadačkom delu su stigli Luka Jović i Eden Azar, ali deluje da će im trebati više vremena da se naviknu na pritisak koji donosi igranje u redovima Zidanovog tima.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.