Eden Azar: Mislim da je ovo zbogom...

Izvor: Mondo, 29.Maj.2019, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eden Azar: Mislim da je ovo zbogom...

Posle 108 golova i 91 asistencije definitivno je da je Azar prerastao Čelsi i da je u njegovim rukama potrebniji trofej Lige šampiona. Iako ni onaj Lige Evrope nije nimalo rđav...

Idealan rastaka!

Eden Azar (27) je briljirao u finalu Lige Evrope protiv Arsenala (4:1) i s dva gola i asistencijom učestvovao u osvajanju drugog najvažnijeg međunarodnog klupskog trofeja u Evropi, ali će se tu završiti njegova saradnja s "plavcima".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />U intervjuu posle utakmice potvrdio je ono što se već mesecima spekulisalo da će se desiti, a samo je pitanje dana kada će Real Madrid objaviti saopštenje da je potpisao za njih.

"Mislim da je ovo zbogom", rekao je Eden Azar.

"Želim nove izazove u karijeri. Sada samo čekam dogovor dva kluba, videćemo u narednim danima... Mogu da kažem da sam ostvario svoje snove i igrao sedam godina u Premijer ligi za jedan od najvećih klubova na svetu".

Čelsi je tražio za Belgijanca sumu veću od 100 miliona evra, ali Real Madrid pokušava da spusti obeštećenje pravdajući to time što Azaru naredne sezone ističe ugovor.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tim Ireland

Međutim, njegova večerašnja partija i nećkanje Reala da plati pomenutu cenu možda nateraju i druge klubove da se uključe za njegov potpis, a nikakvo iznenađenje ne bi bilo da to bude Pari sen Žermen - posebno jer je Azar već igrao u Francuskoj.

Prethodno se spominjala čak i trampa s Barselonom u kojoj bi na "Bridž" stigao Kutinjo, ali deluje da su se Katalonci definitivno isključili iz te priče.

Belgijanac je stigao u leto 2012. godine iz Lila i tokom sedam sezona je odigrao 351 utakmicu i zabeležio 108 golova uz još 91 asistenciju. Sa "plavcima" je osvojio dva trofeja Premijer lige, po jedan FA Kup i Liga Kup kao i dva trofeja Lige Evrope.

Čelsi je u nemogućoj misiji da ga zameni, još je na snazi zabrana transfera...

View this post on Instagram

Čelsi je poželeo da njegov fudbal po kom je Napoli bio poznat, tokom čitave sezone dobijali su samo "obrise" toga, čak se pričalo i o otkazu, međutim i ako dođe do razlaza tokom idućeg meseca - Sari je Čelsiju u vitrinama ostavio pehar Lige Evrope, svoj prvi trofej u karijeri. Spektakularno drugo poluvreme odigrali su Olivije Žiru i Eden Azar, pogotkom je doprineo i Pedro, dok Arsenalu nije pomoglo ni to što na klupi imaju "specijalistu" za Ligu Evrope. Emerijev tim je igrao fudbal samo u prvih dvadesetak minuta u Bakuu i sezonu će završiti neslavno bez učešća u Ligi šampiona, a Čelsiju preostaje da na ovom uspehu pokuša da zadrži i nosioce igre koji su nedvosmisleno poručivali da bi voleli da se rastanu. Šampion Lige Evrope za ovu sezonu je Čelsi koji je pobedio Arsenal 4:1 (0:0)! @chelseafc @arsenal #europaleague #uelfinal #finale #chelsea #arsenal #sport #mondospor

A post shared by MONDO Sport (@mondorssport) on May 29, 2019 at 2:26pm PDT

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.