Ponoćni ekspres iz zapadnog Londona: Čelzijeva lekcija Arsenalu

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2019, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponoćni ekspres iz zapadnog Londona: Čelzijeva lekcija Arsenalu

U desetom finalu Lige Evrope kao drugostepenog takmičenja UEFA, koje je odigrano u Bakuu, okršaj gradskih rivala iz engleske Premijer lige pripao "plavcima" s 4:1 (0:0).

Čelzi - Arsenal 4:1 (1:0 Žiru u 49, 2:0 Pedro u 60, 3:0 Azar iz penala u 65, 3:1 Ivobi u 69, 4:1 Azar u 72) 

I posle Vengerove ere Arsenal ostaje bez evropskog trofeja, a Čelzi je ubedljivo nastavio rekordnu nisku nepobedivosti u Ligi Evrope (18 utakmica). Slistio je najljućeg gradskog rivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz Londona u prvoj polovini drugog poluvremena, odmah iza ponoći u prestonici Azerbejdžana (meč počeo u 21 čas po srednjeevropskom vremenu, a u 23 časa po lokalnom).

"Tobdžije" je načeo francuski napadač Olivije Žiru koji je na Emersonov centaršut umakao svom zemljaku Koščelnom, Arsenalovom halfu, pa je u maniru rasnog strelca zaplivao kroz vazduh u padu, skresavši glavom loptu da ona bude razantno neuhvatljiva za golmana Čeha. Žiru se nije radovao pogotku do neba valjda zato što je zatresao mrežu bivšeg kluba.

Tako je s 11 golova postao najbolji strelac u ovoj sezoni Lige Evrope. Naš Luka Jović, udarna igla Ajntrahta iz Frankfurta, kojeg je Čelzi izbacio u polufinalu na penale, postigao je deset.

Za tili čas "plavci" su vodili i s 3:0. Nadu je Arsenalu vratio Nigerijac Ivobi 133 sekunde po ulasku u igru umesto Urugvajca Toreire, ali ju je vrlo brzo potpuno razvejao sjajni belgijski as Azar.

Oh yesss! #KTBFFH #UELfinal pic.twitter.com/SJY02rBqi7— Thabiso Nkadimeng(TheThabz) May 29, 2019

#UELfinal pic.twitter.com/aM2XVMJkg7— Miguel (Miguel50731258) May 29, 2019
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

ČELSI UBEDLjIV PROTIV ARSENALA: "Plavcima" trofej Lige Evrope, "tobdžijama" utešni pogodak

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2019

Fudbaleri Čelsija rezultatom 4:1 u finalu savladali gradskog rivala Fudbaleri Čelsija osvojili su večeras trofej u Ligi Evropa, pošto su u finalu u Bakuu pobedili Arsenal sa 4:1.Golove za Čelsi postigli su Olivije Žiru u 49, Pedro u 60. i Eden Azar u 65. iz penala i u 72....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.