EHF liga: Flensburg – Kielce

Izvor: TV Arena Sport, 22.Apr.2016, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EHF liga: Flensburg – Kielce

Rukometna Liga šampiona je stigla do četvrtfinala i sada nas očekuju sjajni dueli, među koje spada i ovaj na severu Nemačke.

Teško je uopšte reći ko je favorit u ovom dvomeču i zaista su šanse podjednake, s tim da je u ovom prvom meču Flensburg zbog domaćeg terena ipak u blagoj prednosti. U osmini finala je Flensburg bio bolji od Montpelliera sa dve minimalne pobede, a Kielce je bio nešto ubedljiviji u dve pobede nad ukrajinskim Motorom. Zato je Flensburg kiksnuo >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << u toku nedelje u prvenstvenom okršaju kod Magdeburga i samo su remizirali, a Kielce je ostvario pobedu u play off- za prvaka Poljske. Zanimljivo je da se ovi rivali do sada nisu sastajali u Ligi šampiona-

Flensburg je u periodu kada se sve rešava u ovoj sezoni i taj period bi mogao biti dug svega sedam dana. Imali su nešto slično pred kraj grupne faze Lige šampiona i tada su doživeli dva vezana poraza, zbog čega su završili tek na trećem mestu u grupi. Između ta dva duela su u Bundesligi remizirali sa Hannoverom i tako ugrozili borbu za titulu prvaka. Usledila je stabilizacija i pet vezanih pobeda, s tim da su se neočekivano mučili sa Montpellierom u oba meča osmine finala i moglo se desiti čak i da ispadnu.

Kielce za sada nema problema kada je u pitanju domaće prvenstvo, jer tu praktično imaju samo jednog pravog rivala Wislu Plock kao i u finalnoj seriji play offa, dok sada imaju lakši zadatak protiv Kwidzyna, kojeg su već poveli sa 2:0 u seriji nakon dve ubedljive domaće pobede. Za prolaz im treba još jedna, ali pre toga se moraju obračunati sa Flensburgom. U osmini finala nisu imali težak zadatak, s obzirom da je Motor Zaporozje ipak puno slabiji rival.

Nastavak na TV Arena Sport...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.