Džajić za RTS: Verujem da će Zvezda igrati u Ligi šampiona

Izvor: RTS, 27.Avg.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajić za RTS: Verujem da će Zvezda igrati u Ligi šampiona

Dragan Džajić, počasni predsednik Crvene zvezde, gostujući u Beogradskoj hronici rekao je da je srećan zbog povratka srpskog klupskog fudbala na mapu Evrope, kao i da bi eventualni plasman crveno-belih u Ligu šampiona bio velika stvar za Srbiju i srpski fudbal.
Igrači Zvezde su u karantinu pred utakmicu sa Jang Bojsima, odlučujuću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za plasman u Ligu šampiona.

"Oni su u karantinu skoro pred svaku utakmicu. Zvezda ima svoj hotel i svoje sobe gde se igrači odmaraju. Ništa posebno se tu ne radi. Sinoć su imali trening. Svesnu su da se nalaze u situaciji koja nije nimalo laka za njih. Jer, posle dobrog rezultata u Bernu, to treba potvrditi - a ulog je veliki. Ne dešava se svaki dan da igrate u Ligi šampiona."
Džajić smatra da će puna Marakana biti prednost za crveno-bele.
"Jang Bojs, uz svo poštovanje prema klubu i kvalitetu koji imaju, nije klub ranga Milana, Liverpula, ili Pari Sen Žermena... Igrači Crvene zvezde bi trebalo da budu rasterećeniji, nadam se da im je to i Milojević rekao. Ja sam pokušao da ih opustim, jer, bez obzira na sve, protivnik ima određeni kvalitet. Zvezda zna, a i trener Milojević, gde su problemi koji mogu da očekuju naš tim, ali imaju i slabosti. Na kraju krajeva, verujem da Zvezda može da izbori takav rezultat i da igra u Ligi šampiona ove godine."
Džajić kao navijač nije previše strog prema igračima, pre svega zato što je i sam bio u istoj ulozi
"Drugačije gledam utakmicu sa tribina, ne zato što sam nešto poseban, već zato što sam igrao utakmice na tom terenu. Dozvoljavam igračima i da pogreše i da promaše penal, ili da ne daju gol iz neke šanse. I to je fudbal."
Ipak, to ne znači da nije pod stresom dok gleda utakmice
"Vrlo teško gledam utakmice. Mnogo je to stresa. Puno puta sam kod kuće razmišljao kako to sve izdržim. Jednostavno, mnogo volim fudbal. Dosta sam mu dao, dosta sam se žrtvovao, ali je dosta i meni fudbal pružio. Nekako sam uspeo sebe da umirim, da nađem zadovoljstvo, da ne padam kad su loši rezultati u depresiju, već da nađem snagu da se ponovo dokazujem - prvo kao igrač, kasnije i kao rukovodilac."
Prisećajući se utakmice sa Kopenhagenom, Džajić je rekao da je prvi put u životu nešto tako doživeo, a da utakmica protiv Jang Bojsa ima veliki značaj za klub
"Ovo mnogo znači za klub. Zvezda se afirmisala, vratila se posle dugo, dugo godina na evropsku scenu. Za tako nešto morate da imate izuzetno spreman tim, dobre igrače, dobru atmosferu... Mi sve to imamo, imamo i dobru publiku. Naše utakmice su skoro najposećenije u Evropi. Treba biti realan, mi ćemo i dobijati i gubiti utakmice."
Džajića raduje povratak srpskih klubova na veliku evropsku scenu.
"Srpski fudbal je preko klubova krenuo sa mrtve tačke. Prošle godine Zvezda je igrala Ligu šampiona, ove godine jedno od dva takmičenja. Partizan igra utakmicu u četvrtak. To su stvari koje su dobre i za Srbiju i za srpski fudbal.Džajić je optimista pred večerašnji meč."
Za kraj, Džajić je dao svoju prognozu utakmice.
"Mislim da ćemo proći, da li će to biti 1:0 ili 2:0 za Zvezdu, ili 1:1... Verujem da će Zvezda igrati u Ligi šampiona", zaključio je Džajić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.