Drogba predvodi listu kandidata za igrača godine u Africi

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Nov.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drogba predvodi listu kandidata za igrača godine u Africi

Reprezentativac Obale Slonovače i fudbaler Šenhua iz Šangaja Didije Drogba predvodi skraćenu listu od pet kandidata za izbor igrača godine u Africi.
Pored Drogbe, koji je ove godine pomogao Čelsiju da osvoji titulu prvaka Lige šampiona, na listi su još njegov zemljak Jaja Ture iz Mančester Sitija, Senegalac Demba Ba iz Njukasla, napadač Gane iz Marselja Andre Ajev i igrač Barselone, Kamerunac Aleksandar Song.
Svečanost proglašavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << „zlatne lopte” Afrike, koju organizuje Kup afričkih nacija, održaće se u Akri 20. decembra.
Drogba je dva puta osvajao naslov najboljeg igrača Afrike – 2006. i 2009, dok je Ture bio laureat 2011. godine.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je najbolji fudbaler Afrike?

Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2012

Vreme je da padne odluka o najboljem igraču sa afričkog kontinenta. Afrička fudbalska konfederacija (AFC) objavila je danas spisak pet finalista za izbor za najboljeg igrača. Među finalistima su napadač Njukasla Demba Ba, vezista Mančester Sitija Jaja Ture, fudbaler kineske ekipe Šangaj Šenhua...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.