Dragićević i Ilić jurišaju na tron

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Apr.2012, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragićević i Ilić jurišaju na tron

Dva Srbina jurišaće na pehar Lige šampiona, Kilovi Momir Ilić i Milutin Dragićević!
Kapiten reprezentacije Srbije je već sa Zebrama osvojio trofej 2010. Barselona neće braniti titulu, dok je Atletiko u Madridu uspeo da izbaci Slovence.
Ali, najveće od svih čuda dogodilo se u Berlinu. Nemačka disciplina nadvladala je špansku uzavrelu krv, Lisice su uspele da nadoknade minus 11 iz prvog meča >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << (23:34) i zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima plasiraju se na fajnal for u Kelnu (26. i 27. maj).
Daliboru Čuturi raspršen je tako san da se sa svojim timom bori za najvažniji klupski pehar u, za njega, fantastičnoj sezoni. Tvorac čuda u Berlinu je svakako fantastični golman Silvio Hajneveter.
Izgleda da je odluka trenera Berlina da u napadu umesto golmana ubaci sedmog igrača potpuno razbila koncepciju španskog tima u odbrani, a kad bi napadali na gol protivnika Silvio Hajneveter bio je neprelazan, 73 odsto uspešnosti u prvih trideset minuta – rasprodata Maks Šmeling dvorana u delirijumu.
Za ne poverovati – četa Isidora Martinesa za 26. minuta uspela je da postigne svega četiri gola (11:4). Aleksandar Peterson je igrao partiju života uprkos povredi ramena, a Španci opasni samo sa linije gde su Baenja i Andreu nekako uspevali da postignu pogotke.
Sjajno se držao Zagreb u Kilu, vodio lavovsku borbu pedesetak minuta, a onda je ponestalo snage, što su fantastične Zebre znale da iskoriste.
Kil Zagreb 33:27 (16:16)
KIL: Omeje, Palička, Aundstrom, Anderson 5, Lundstrom 4, Dragićević, Šprenger 4, Alm 3, Kubeš, Rajhman, Cajc, Palmarson 3, Narsis 4, Ilić 3 2), Klajn, Jiha 7.
ZAGREB: Šego, Pešić, Marić 3, Brozović, Kopljar 4, Matulić, Šprem, Špiler 1, Sebbetić, Gojun 2, Štrlek 7. Horvat 5 (3), J. Valčić 1, Vukić, T. Valčić 2, Balić 2.
Berlin Ademar Leon 29:18 (13:6)
BERLIN: Hajneveter, Štol, Selin 2, Kristofersen 5, Jaška, Peterson 9, Laen 5, Ninčević 1, Bult, Pevnov 1, Romero 6 (4).
ADEMAR LEON: Alamo, Losert, Stranopvski 2 (1), Garsija 4, Andreu 4, ferer 2, Karou, Kribvošljikov 1, Baenja 3, Ruesga, Gonji, čutura 1, Di Panda, Borhes 1.
Barselona Kopenhagen 36:33 (17:17)
Atletiko Madrid Cimos Koper 31:24 (14:13)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.