Đilasovo pismo Pekoviću: Još ne možete da registrujete pojačanja, razmislite opet - Evrokup ili Liga šampiona?

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2016, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilasovo pismo Pekoviću: Još ne možete da registrujete pojačanja, razmislite opet - Evrokup ili Liga šampiona?

KSS crno-belima nudi i 50.000 evra kako bi se priklonio Fibinom jatu

Sukob na relaciji Fiba - Uleb, nova epizoda. Preko leđa crno-belih. Košarkaški savez Srbije uputio je još jedan apel Partizanu da promeni odluku o učešću u Evrokupu i prikloni se Fibinoj Ligi šampiona, čime bi suspenzija iz nacionalnih takmičenja automatski bila uklonjena.

Iz KSS je na adresu crno-belih stigla i primamljiva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << finansijska ponuda (50.000 evra na Fibinu premiju od minimum 100.000) ukoliko višestruki šampion naše zemlje odluči da promeni stav kada je u pitanju učešće na Starom kontinentu.

Pismo koje je objavljeno na sajtu nacionalnog saveza, a upućeno je čelnim ljudima iz Humske prenosimo u celosti:

"Poštovani gospodine Pekoviću, obraćam Vam se sa predlogom da u sklopu svih dešavanja još jednom razmotrite odluku u kom međunarodnom takmičenju će igrati KK Partizan NIS.

Poštujem Vašu odluku od pre dva meseca da se opredelite za nastup u Evrokupu, jer je u tom trenutku ovo takmičenje izgledalo kvalitetnije i profitabilnije. U međuvremenu su od učešća u Evrokupu odustali svi italijanski klubovi, a situacija u Španiji je takva da je veliko pitanje u kom će takmičenju na kraju učestvovati njihovi klubovi. Zbog toga su poziv za Evrokup dobile i neke ekipe koje su po kvalitetu daleko ispod ostalih. Sve to dovodi u veliku sumnju da li će se i u kom sastavu ovo takmičenje uopšte i održati.

FIBA Liga šampiona se obavezala da minimalni iznos koji klub učesnik dobija ne bude manji od 100.000 evra. Taj iznos može biti i veći u zavisnosti od prihoda od TV prava, kao i uspešnosti nastupa kluba učesnika takmičenja. KSS se obavezao da klubovima učesnicima ovog takmičenja pomogne sa dodatnih 50.000 evra.

U isto vreme, KSS je u skladu sa odlukom Borda FIBA Evrope iz aprila suspendovao KK Partizan NIS iz članstva u našoj organizaciji, što sasvim sigurno nije rešenje koje će doneti bilo šta dobro bilo kome. KK Partizan NIS u ovom trenutku ne može da registruje igrače, obavlja međunarodne transfere i slično, što je na duži rok, sasvim sam siguran, neodrživo.

I dalje verujemo da je jedino rešenje dogovor FIBA i EKA, to jest Evrolige, ali dok do tog dogovora ne dođe, mislim da treba da učinimo dodatne napore da trenutno stanje prevaziđemo".

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PARTIZAN SE NE ŠALI: Dogovoreno šesto pojačanje za novu sezonu!

Izvor: HotSport.rs, 08.Avg.2016

Košarkaši Partizana sa potpuno novim timom nastupiće u predstojećoj sezoni, a dogovoreno je i šesto pojačanje ovog leta.. . Danas je u Partizan stigla ponuda od strane KSS vezanu za Evrokup i odustajanje od tog takmičenja, za koju se ne zna da li će je crno-beli prihvatiti.. Međutim, ponuda...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.