Derbi u Sevilji, stiže Atletiko

Izvor: Blic, 01.Okt.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi u Sevilji, stiže Atletiko

Šesto kolo Primere ne može da se pohvali preterano uzbudljivim programom, a svakako da se najzanimljiviji duel očekuje na stadionu Sančez Pishuan gde će domaća Sevilja ugostiti Atletiko iz Madrida.

Sevilja je ostala bez plasmana u Ligu šampiona, a prvi poraz u Primeri zabeležen prošlog vikenda od novajlije Herkulesa, naterao je predsednika kluba da otpusti Antonija Alvareza i da posao Gregoriju Manzanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Španac je na debiju upisao pobedu na teškom gostovanju Borusiji iz Dortmunda u okviru Lige Evrope, pa su Andalužani sa pravom optimisti pred duel sa visokoletećim Atletikom iz Madrida.

"Jorgandžije" doduše nisu preterano ubedljivi u takmičenju koje su prošle godine osvojili, a u Primeri silu nisu demonstrirali samo u porazu od Barselone.

U duelima dveju ekipa tradicionalno skoro uvek dobija domaćin, ali izabranici Kikea Floresa Sančeza nadaju se da će tradiciju ovog puta prekinuti kao i u sezoni 2007/2008.

Valensija se sa ponosom šepuri na vrhu tabele, a na Mestalju stiže Atletiko iz Bilbaa.

Baskijci još uvek nemaju poraz na gostovanju, a ne važe za jake putnike, pa će "čezi" pokušati da se iskupe za poraz od Mančester junajteda i isprate Atletiko kući bez plena.

Žoze Murinjo ima neverovatan ofanzivni potencijal u ekipi Reala, ali to mu ne znači previše jer kao i u svakom njegovom timu najčešće pobeđuje sa 1:0.

"Kraljevski" klub ima gol razliku 6:1 nakon pet kola što je prilično zabrinulo portugalskog stručnjaka, a prošlonedeljni remi sa poslednjeplasiranim Levanteom jasno govori u kakvoj se golgeterskoj krizi nalaze "kraljevići".

Na Santjago Bernabeu stiže Deportivo iz La Korunje kome se prema svemu sudeći crno piše ukoliko Kristijano Ronaldo i saigrači našteluju nišanske sprave.

Majorka je preko nedelje ostala bez predsednika Pepa Ponsa kojem je na kućnu adresu stigla tužba za seksualno uznemiravanje, a pored finansijskih problema, tim sa ostrva u loše vreme ide na gostovanje Barseloni.

Leo Mesi je željan igre, igrači su nervozni zbog remija protiv Rubina, a sa obzirom na to da su Katalonci u poslednja dva meča na Kamp Nou poraženi od Herkulesa i minimalno slavili protiv Hihona, sve osim ubedljivog trijumfa bilo bi veliko iznenađenje.

Iako Viljareal ne važi za tim u koji se može pouzdati, klub iz predgrađa Valensije igra sjajno ove sezone i verovatno neće imati previše problema sa Rasingom iz Santandera.

Osasuni gostuje osokoljeni Levante, ali sigurno je da Dejan Lekić u dresu domaćina vidi meč sa timom iz Valensije kao idealnu priliku za svoj prvenac u Pamploni.

Primera, 6.kolo:

Subota:

Saragosa - Hihon 18h

Sosijedad - Espanjol 20h

Valensija - Atletik Bilbao 22h

Nedelja:

Almerija - Malaga 17h

Viljareal - Santander

Osasuna - Levante

Hetafe - Herkules

Sevilja - Atletiko Madrid

Barselona - Majorka 19h

Real - La Korunja 21h

Tabela: Valensija 13, Barselona 12, Viljareal 12, Real 11, Atletiko 10, Espanjol 9, Sevilja 8, Majorka 7, Atletik Bilbao 7, Hetafe 7, Herkules 7, Malaga 6, Almerija 5, Real Sosijedad 4, Osasuna 4, Sporting Hihon 4, Rasing 4, Levante 4, Deportivo 3, Saragosa 2.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.