Debakl Juventusa u Haifi, VAR najzapaženiji u Kopenhagenu; Čelsi slavio u Milanu, Real izvukao bod protiv Šahtjora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2022, 10:24

Debakl Juventusa u Haifi, VAR najzapaženiji u Kopenhagenu; Čelsi slavio u Milanu, Real izvukao bod protiv Šahtjora

Herojska pobeda Makabija iz Haife nad favorizovanim Juventusom 2:0 u četvrtom kolu Lige šampiona.

Jako loša igra gostiju, bezidejno i nepovezano izgledali su redovi ekipe koju sa klupe vodi Masilijano Alegri. Rani pritisak Makabija sa početka meča krunisan je golom Acilija u 7. minutu posle dobrog centaršuta Pjera Kornuda.

Isti igrač se još jednom u strelce upisao u 42. minutu kada je lepu akciju ekipe krunisao evrogolom i postavio tačku na konačan rezultat.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Juventus je u sudijskoj nadoknadi imao priliku da smanji prednost na 2:1, Vlahovićev šut odbranio je Koen a potom se Milik na metar od gola sapleo o loptu.

Alegri je uvideo da vezni red njegove ekipe nije postojao pa je odlučio da odmah na poluvremenu uvede Lokatelija i Kostića. Nisu pomogle Alegriju ni dodatne izmene sredinom drugog poluvremena.

Domaćin je Juventusu održao čas fudbala i zasluženo na odmor otišao sa dva gola prednosti.

Juventus je ovim porazom potvrdio lošu formu u kojoj se nalazi u poslednje vreme u Torinu nešto ne štima i sudbina trenera Alegrija je sve neizvesnija.

U drugom meču grupe H PSŽ dočekuje portugalsku Benfiku.

Na tabeli grupe prvi je PSŽ sa sedam bodova koliko ima i Benfika, Juventus i Makabi imaju po tri.

Pep odmarao Holanda, VAR najzapaženiji u Kopenhagenu

Siti bez Holanda u Kopenhagenu. Gvardiolina odluka da odmara najboljeg strelca u dosadašnjem toku takmičenja obila se o glavu španskom strategu. Čak tri intervencije iz VAR sobe posle kojih je promenjena sudijska odluka.

Svega je bilo sem golova, bar ne regularnih na meču između šampiona Danske i Mančester Sitija.

Rodri je u u 11. minutu zatresao mrežu domaćina, međutim gol je poništen nakon intervencije iz VAR sobe zbog igranja rukom.

Boilsen je 12 minuta kasnije igrao rukom nakon čega je VAR ponovo reagovao nakon čega je sudija Diaz signalizirao na belu tačku. Penal za goste promašio je Marez što ga je koštalo brzom izmenom.

Serhio Gomez je zaradio direktan crveni kartonponovo posle VAR intervencije u 30. minutu, od kog je Kopenhagen imao igrača više.

Ređale su se šanse za Siti, pre svega De Brujna i Kansela, ali je rezultat ostao nepromenjen do kraja meča.

Siti je prvi na tabeli grupe G sa 10 bodova, Kopenhagen ima dva.

Milan ponovo lak zalogaj za Čelsi, remi Dinama i Salcburga u Zagrebu

Fudbaleri Čelsija još jednom su savladali ekipu Milana, ovoga puta kao gosti 2:0. Dinamo u Zagrebu odigrao 1:1 sa Salcburgom, u utakmicama četvrtog kola Lige šampiona.

Nije duel Milana i Čelsija opravdao epitet derbija četvrtog kola Lige šampiona, pošto su gosti lako došli do nove pobede.

Krivac za novi poraz roso-nera bio je Fikajo Tomori, koji je već u 18. minutu zaradio crveni karton zbog povlačenja protivnika.

Siguran izvođač najtrože kazne bio je Žoržinjo. Već do kraja prvog dela Čelsi je duplirao prednost, a gol za "plavce" postigao je Pjer-Emerik Obamejang.

Do kraja meča nije bilo golova, pa je Čelsi zadržao prvo mesto u grupi sa 7 bodova. Bod manje ima Salcburg, koji je u Zagrebu igrao sa Dinamom 1:1. Gosti su poveli golom Zajvalda u 12. minutu, da bi izjednačenje "modrima" doneo Ljubičić u 40. minutu.

U drugom poluvremenu nije bilo golova na "Maksimiru", pa je Dinamo ostao na začelju tabele sa 4 osvojena boda, koliko ima i Milan.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.