David protiv Golijata

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Apr.2011, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

David protiv Golijata

David protiv Golijata, čin prvi. Debitant u polufinalu Lige šampiona Šalke se nada novom čudu i eliminaciji velikana Mančester Junajteda, ali Crveni đavole žele treći plasman u finale u poslednje četiri godine i da napadnu četvrtu titulu evropskog šampiona.
Nema sumnje da je Mančester Junajted favorit, ali često se dešavalo da autsajderi zablistaju, a upravo je Šalke ove sezone u četvrtfinalu napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << veliko iznenađenje i eliminisao prošlogodišnjeg prvaka Inter, sa dve pobede. U nemačkom klubu se uzdaju u stoodstotni učinak kod kuće u Ligi šampiona ove sezone. Pobedili su Lion, Benfiku, Hapoel iz Tel Aviva, Valensiju i Inter.
Šalke nije ove sezone igrao dobro u Bundesligi, ali će bez obzira na to 2011. godina ostati zlatnim slovima upisana u istoriju. Prvi put se plasirao u polufinale Lige šampiona i sanja osvajanje drugog evropskog trofeja. Jedini pehar Šalke je prigrabio 1997. godine u UEFA kupu.
Bundesligaš nije imao sjajnu uvertiru za današnji meč, u subotu je izgubio kod kuće od Kajzerslauterna 0:1, pre svega jer su igrači već mislili na dvoboj protiv Junajteda, ali i što je trener Ralf Rangnik kombinovao sa sastavom. Na klupi su ostali Ušida, Hurado, Baumjohan i Sarpeji, a Hevedes u gledalištu. Ni danas tim neće biti kompletan pošto Anan ne može da igra u Ligi šampiona, a povređen je Huntelar.
Glavni adut Šalke biće iskusni 33-godišnji Raul, najbolji strelac Lige šampiona svih vremena (71 gol). Španac je već tri puta osvajao titulu prvaka Evrope sa Realom (1998, 2000. i 2002) i njegovo iskustvo je od neprocenljivog značaja. Ove sezone postigao je pet golova u eliti, od toga po jedan u oba meča protiv Intera.

Vidić: Šalke nije naivan
Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić upozorava da Đavole ne čeka lak zadatak u Gelzenkirhenu, jer ekipa koja protiv Intera postigne pet pogodaka nije uopšte naivna.
- Znam da smo mi favoriti, ali to ne znači ništa. Šalke je izbacio Inter i to mora da se ceni. Svaki tim koji dođe do završnice jakog takmičenja je snažan - poručuje Vidić.
Srpskog reprezentativca očekuje i duel sa Raulom, koji je bio koban po Crvene đavole, dok je nosio dres Reala.
- Na Raula ne bi trebalo trošiti reči. Dovoljno se zna o njemu. Očekuje me težak posao, ali isto tako verujem da se neće baš proslaviti. Ali nije jedina opasnost, ima još igrača na koje treba obratiti pažnju – rekao je Nemanja Vidić.




Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.