Damjanović za Žurnal: Sve dajem za Ligu šampiona!

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Sep.2013, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damjanović za Žurnal: Sve dajem za Ligu šampiona!

Majstor ne zna za grešku. Dejan Damjanović, golgeter Seula, zaorao je brazdu ka finalu Lige šampiona i to na najbolji način – golom u 39. minutu. U Južnoj Koreji pao je iranski Esteglal (2:0).
(FOTO: Zimbio)
Ako, ne daj bože, ispadnemo, najmanje šestorica igrača iz našeg tima mogu odmah da napuste fudbal. Neverovatno, šta smo promašili. Umesto da pobedimo sa pet golova razlike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << jedva da smo stigli do 2:0. Žalim, baš šteta, jer smo pružili nezaboravnu partiju – uzdahivao je pola sata posle utakmice u razgovoru za „Žurnal”Dejan Damjanović, najbolji golgeter u istoriji Južne Koreje.
Damjanovićev golgeterski rad dobija interkontinentalni šmek. Za 15 dana imao je stopostotan učinak u tri meča, sa tri gola, u dresovima Južne Koreje i reprezentacije Crne Gore.
„Prikočio” sam, priznajem, u grupnoj fazi Azijske lige šampiona. Tek sam postigao peti gol u, uz dve asistencije… Zahuktali smo se kad je najbitnije i samo da me zdravlje posluži, sezonu moramo da krunišemo trofejom.
Najveći problem za Korejce može da bude – umor.
U nedelju krećemo u Iran, čeka nas 12 sati leta, uz jedno presedanje. Potom povratak, pa duel sa Inčonom u jednom od prvenstvenih derbija
Finale najjačeg azijskog klupskog takmičenja, najzahtevnijeg na planeti, imaće, takođe, 180 minuta. Na pomolu je istorijski duel Seula, najtrofejnijeg kluba Azije, i Gvangžua, vladara Kine, sa Marčelom Lipijem na čelu.
Jedva čekam… Procenjuje se da će obe utakmice ispratiti 150.000 navijača, biće to dva spektakla kakve fudbalska Azija ne pamti. Kad bih mogao da biram prvenstvo Južne Koreje ili trofej namenjen najboljem klubu najvećeg svetskog kontinenta, dilema ne bi postojala. Sve dajem za Ligu šampiona – izustio je približavajući se klupskoj bazi Seula, Dejan Damjanović, planetarni fenomen savremenog fudbala.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Fudbal

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.