Crnogorci nisu slučajno među fudbalskim „Liliputancima“

Izvor: Piplmetar.rs, 02.Jul.2023, 18:30

Crnogorci nisu slučajno među fudbalskim „Liliputancima“

Nova sezona u UEFA Ligi šampiona počela je ove sedmice na Islandu, preliminarnim turnirom za plasman u prvo kolo kvalifikacija za elitno takmičenje.
Učešće su uzeli šampioni Islanda, Crne Gore, Andore i San Marina, predstavnici zvanično četiri najslabije lige u Evropi, a večeras su se u finalu sastali domaći Brejdablik i podgorička Budućnost. Tim sa Islanda je bio ubedljiv, slavio je sa 5:0 i ide u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će se sastati sa irskim Šamrokom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Budućnost ostaje u Evropi i seli u kvalifikacije za Ligu konferencija, gde je čeka duel ili sa litvanskim Žalgirisom ili sa makedonskom Strugom.
Debakl na ovom turniru je još jednom ogolio katastrofalno stanje u crnogorskom klupskom fudbalu i dokazao da to što je tamošnja liga pala među četiri najslabije u Evropi, nije nikakva slučajnost, već realnost.
Budućnost je večeras bila užasna, pa je Brejdablik sve rešio posle 33 minuta igre, kada je već vodio sa 4:0. 
Redom su mrežu Podgoričana tresli Einarsnon u petom, Sigurdarson u 22, Ejolfson u 29. i Gunlauson u 33. minutu. U nastavku je pogodio i Svantorson u 74. minutu.
Podsetimo, Budućnost je prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu konferencija izgubila na Islandu od Brejdablika sa 2:0, a kući je slavila sa nedovoljnih 2:1. 



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.