Čelsi u finišu do pobede u Amsterdamu, Lajpcig okrenuo Zenit

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi u finišu do pobede u Amsterdamu, Lajpcig "okrenuo" Zenit

U prvim mečevima programa za sredu u Ligi šampiona ekipe Čelsija i Red Bul Lajpciga stigle su do važnih trijumfa.
Čelsi je uspeo da stigne do pobede u Amsterdamu protiv Ajaksa, i to pogotkom Batšuaija u samom finišu meča.
 
Kristijan Pulišić je asistirao u tom 86. minutu, za važnu pobedu tima koji vodi Frank Lampard.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Ovo je deveti uzastopni trijumf u gostima u evropskim takmičenjima za londonski tim, koji je poslednji put poražen od Barselone u martu 2018. godine.
Ajaks je postigao pogodak u prvom poluvremenu, ali se ispostavilo da je strelac Kvinsi Promes bio u ofsajdu.
Ovo nije bio kraj ozbiljnih pokušaja holandskog tima, koji je pogodio stativu u 60. minutu.
Red Bul Lajpcig je uspeo da preokrene rezultat protiv Zenita na svom terenu. Jaroslav Rakitski je pogodio za goste iz Sankt Peterburga.

Ali samo 15 minuta bilo je potrebno Nemcima, koji nisu bili ubeležili pobedu u prethodne četiri utakmice, da obezbede trijumf. Lajmer je pogodio nakon asistencije Sabicera, da bi upravo ovaj fudbaler postao strelac jakog lepog gola u 59. minutu.
Do kraja meča oba tima su imala prilike (Lajpcig jednu-dve više), ali novih golova nije bilo. Lajpcig vodi na tabeli sa šest bodova iz tri meča, Zenit ih ima četiri.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Englezi ušli u zastrašujuću seriju, može li Partizan da je prekine?

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2019, 12:19

Nadamo se da je došlo vreme za to...U protekla dva dana, engleski klubovi su u mečevima trećeg kola Lige šampiona ostvarili stopostotan učinak...I ne samo to, nego su njihove pobede uglavnom bile više nego ubedljive...Najviše problema imao je Čelsi, na teškom gostovanju protiv Ajaksa u Amsterdamu....

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.