CRVENI ĐAVOLI VEĆ OTPISALI ŠALKE

Izvor: Kurir, 03.Maj.2011, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"CRVENI ĐAVOLI" VEĆ OTPISALI ŠALKE

MANČESTER - Fudbaleri engleskog Mančester Junajteda nalaze se u velikoj prednosti u odnosu na nemački Šalke uoči revanš meča polufinala Lige šampiona, koji će biti odigran u sredu od 20,45 časova.

"Crveni đavoli" ne samo da imaju dva gola viška iz prvog okršaja, odigranog pre sedam dana u Gelzenkirhenu, nego i prednost domaćeg terena i veći broj kvalitetnih igrača za ovu fazu takmičenja.

Mančester Junajted je u Nemačkoj pobedio sa 2:0 i sve bi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osim overe plasmana u finale na londonskom "Vembliju", predstavljalo prvorazrednu senzaciju.

Uoči meča sa "kraljevsko-plavima" u redovima trofejnog engleskog predstavnika čini se da mnogo više razmišljaju o utakmici sa Čelsijem, koja bi mogla da odluči šampionsku trku u Premijer ligi.

Menadžer ser Aleks Ferguson zadovoljan je što će ponovo moći da računa na oporavljenog veterana Pola Skolsa.

- Dimitar Berbatov i Majkl Oven su, takođe, potpuno spremni za najveće napore i to me hrabri- rekao je Ferguson i dodao da će se osloniti na najiskusnije igrače.

Velšanin Rajan Gigs, koji je postao najstariji strelac u Ligi šampiona sa 37 godina i 148 dana, propustio je prvenstveni derbi sa londonskim Arsenalom zbog bolesti i najverovatnije sutra neće biti u startoj postavi.

Fudbaleri Šalkea otputovali su na Ostrvo sa željom da ostave što povoljniji utisak u sezoni u kojoj su samim plasmanom u polufinale postigli najveći uspeh u istoriji elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Iskusni odbrambeni igrač Kristrof Mecelder očekuje da će se sutra na "Old Trafordu" stvari drugačije odvijati od susreta u Gelzenkirhenu.

- Moramo da budemo kompaktniji i agresivniji u odnosu na prvi meč. U brojnim segmentima oni su jači od nas, ali smatram da možemo da pronađemo naše komparativne prednosti- zaključio je Mecelder.

Utakmica Mančester Junajted - Šalke igra se u sredu od 20.45 časova na stadionu "Old Traford" u Mančesteru, a sudiće Pedro Proensa iz Portugalije.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.